Різані огірки на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Різані огірки на зиму – це апетитна заготівля для всієї родини. Така закуска виходить неймовірно насиченою і цікавою за смаком. Є багато варіантів виконання різаних огірків на тривале зберігання. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з восьми смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Різані огірки на зиму — неймовірний рецепт

Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Соковите частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
2 л.

  • Огірок 1.3 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гірчиця французька 2 ч. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 150 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • 3 ч. л. Каррі
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачні різані огірки на зиму? Відбираємо необхідну кількість огірків, добре промиваємо їх під водою.
  2. Промиваємо банки і на дно викладаємо скибочки цибулі, всипаємо зерна гірчиці.
  3. промиті огірки Ріжемо кружальцями і вкладаємо їх у скляні банки.
  4. У каструлі змішуємо воду з сіллю, цукром, каррі, лавровими листками і оцтом. Кип’ятимо вміст близько двох-трьох хвилин.
  5. Заливаємо отриманим маринадом кружечки огірків. Прикриваємо заготовки кришками.
  6. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Стерилізуємо банки після закипання води 10 хвилин.
  7. Закочує, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
  8. Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт! Зберігайте в прохолодному місці і подавайте до столу в будь-який час року.