Огірки по-польськи на зиму
Огірки по-польськи на зиму – це цікава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Цукор – ¼ склянки
- Оцет 9% – ¼ Склянки
- Масло рослинне – ¼ склянки
- Сіль – ½ склянки
- Часник подрібнений – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо огірки під водою, зрізаємо кінчики.
Крок 2. Далі підготовлені плоди розрізаємо на поздовжні смуги. Кладемо їх для зручності в глибоку каструлю.
Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо часник. Можна використовувати спеціальний прес або тертку.
Крок 4. Відправляємо його до огірків. Сюди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль і цукор. Залишаємо вміст на три години для утворення соку. Періодично струшуємо каструлю.
Крок 5. Розкладаємо продукт по стерильним банкам, заливаємо соком, що виділився.
Крок 6. Наповнені банки ставимо в каструлю з водою (на дно стелимо рушник або кладемо підставки). Після закипання води стерилізуємо заготовки (пів-літрові – 15 хвилин, літрові – 20). Потім банки дістаємо з окропу, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Огірки по-польськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!