Різані огірки на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Огірки по-польськи на зиму

Огірки по-польськи на зиму – це цікава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Цукор – ¼ склянки
  • Оцет 9% – ¼ Склянки
  • Масло рослинне – ¼ склянки
  • Сіль – ½ склянки
  • Часник подрібнений – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо огірки під водою, зрізаємо кінчики.

Крок 2. Далі підготовлені плоди розрізаємо на поздовжні смуги. Кладемо їх для зручності в глибоку каструлю.

Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо часник. Можна використовувати спеціальний прес або тертку.

Крок 4. Відправляємо його до огірків. Сюди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль і цукор. Залишаємо вміст на три години для утворення соку. Періодично струшуємо каструлю.

Крок 5. Розкладаємо продукт по стерильним банкам, заливаємо соком, що виділився.

Крок 6. Наповнені банки ставимо в каструлю з водою (на дно стелимо рушник або кладемо підставки). Після закипання води стерилізуємо заготовки (пів-літрові – 15 хвилин, літрові – 20). Потім банки дістаємо з окропу, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Огірки по-польськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!