Різані огірки без стерилізації в банках на зиму
Різані огірки без стерилізації в банках на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
На пів-літрову банку:
- Огірок – 3 шт.
- Вода – 400 мл
- Лист хрону – 1 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зерна коріандру – ¼ ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Цукор – 0,8 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банку також добре промиваємо з використанням соди.
Крок 2. На дно підготовленої банки кладемо парасольку кропу, зубчики часнику, зелень і горошини чорного перцю і нарізані огірки.
Крок 3. Заливаємо огірки окропом, наполягаємо їх під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп. Знову наполягаємо 15 хвилин під кришкою.
Крок 4. У каструлю вливаємо чисту воду (250 мл). Додаємо в неї сіль, цукор, зерна коріандру і лавровий листок. Кип’ятимо три хвилини.
Крок 5. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 6. Заливаємо маринадом огірки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Різані огірки без стерилізації в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!