Різані огірки на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Різані огірки без стерилізації в банках на зиму

Різані огірки без стерилізації в банках на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Склад:

На пів-літрову банку:

  • Огірок – 3 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зерна коріандру – ¼ ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 0,8 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банку також добре промиваємо з використанням соди.

Крок 2. На дно підготовленої банки кладемо парасольку кропу, зубчики часнику, зелень і горошини чорного перцю і нарізані огірки.

Крок 3. Заливаємо огірки окропом, наполягаємо їх під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп. Знову наполягаємо 15 хвилин під кришкою.

Крок 4. У каструлю вливаємо чисту воду (250 мл). Додаємо в неї сіль, цукор, зерна коріандру і лавровий листок. Кип’ятимо три хвилини.

Крок 5. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Заливаємо маринадом огірки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Різані огірки без стерилізації в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!