Зливу на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Зливу на зиму – це універсальне, смачне і нескладне в приготуванні частування на тривале зберігання. З соковитих плодів можна приготувати апетитну домашнє варення, джем або навіть соус до м’ясних страв. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з десяти кращих рецептів з вишні з покроковими фото і зробіть меню ваших заготовок.

Густе варення з слив без кісточок на зиму

Густе варення з слив без кісточок на зиму – це смачне і цікаве ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Зливу 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну заготовку з сливи на зиму? Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів за списком.
  2. Добре промиваємо сливи, розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки.
  3. інгредієнти Викладаємо в глибоку миску, засипаємо їх цукром і залишаємо на чотири години до виділення соку.
  4. Переставляємо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння на повільному вогні і варимо близько 40 хвилин. Періодично перемішуємо вміст і обов’язково знімаємо пінку.
  5. Розливаємо заготовку по простерилизованным банкам.
  6. Закриваємо кришками, закутуємо в теплу тканину і залишаємо до повного охолодження. Після забирає на зберігання в прохолодне місце.
  7. Густе варення з слив без кісточок на зиму готово!