Слива в шоколаді на зиму
Слива в шоколаді на зиму – це оригінальне частування, яке нікого не залишить байдужим. Такий десерт порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для заготівлі на тривале зберігання рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час готування – 9 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Сливи – 2 кг
- Цукор – 1 кг
- Какао-порошок – 5 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість злив і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Поділяємо сливу на половинки і видаляємо кісточки. Продукт кладемо в глибоку каструлю.
Крок 3. Засипаємо сливи половиною від загальної кількості цукру.
Крок 4. Залишаємо заготовку в прохолодному місці на ніч для виділення соку.
Крок 5. Доповнюємо масу какао-порошком і цукром.
Крок 6. Ставимо частування на плиту, кип’ятимо і після варимо годину на повільному вогні. Для аромату додаємо ванілін. Після ласощі розливаємо по простерилизованным банкам, закриваємо кришками і остуджуємо.
Крок 7. Слива в шоколаді на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!