Зливу на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Слива в шоколаді на зиму

Слива в шоколаді на зиму – це оригінальне частування, яке нікого не залишить байдужим. Такий десерт порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для заготівлі на тривале зберігання рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Какао-порошок – 5 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість злив і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Поділяємо сливу на половинки і видаляємо кісточки. Продукт кладемо в глибоку каструлю.

Крок 3. Засипаємо сливи половиною від загальної кількості цукру.

Крок 4. Залишаємо заготовку в прохолодному місці на ніч для виділення соку.

Крок 5. Доповнюємо масу какао-порошком і цукром.

Крок 6. Ставимо частування на плиту, кип’ятимо і після варимо годину на повільному вогні. Для аромату додаємо ванілін. Після ласощі розливаємо по простерилизованным банкам, закриваємо кришками і остуджуємо.

Крок 7. Слива в шоколаді на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!