Кабачки з сиром у духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Запечені кабачки з сиром і сметаною

Запечені кабачки з сиром і сметаною нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове блюдо стане яскравим і смачним частуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачок і ріжемо його невеликими гуртками.

Крок 2. Такими ж гуртками розбираємо помідори.

Крок 3. Натираємо на тертці сир. З’єднуємо його зі сметаною, подрібненим часником, зеленню, сіллю і перцем.

Крок 4. Кладемо кабачки на деко з пергаментом. Зверху кладемо кружечки помідорів.

Крок 5. Обмазуємо заготовки сметано-сирною масою.

Крок 6. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Запечені кабачки з сиром і сметаною готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!