Рулетики з баклажанів з сиром і часником – 10 рецептів з покроковими фото

Приваблива і ароматна закуска з баклажанів відмінно підійде для подачі на сімейному торжестві або дружній вечірці. Можна приготувати класичну закуску з твердим сиром або використовувати різні варіації сирів, щоб зробити страву більш оригінальним.

Фаршировані рулети з баклажанів з сиром і часником в духовці

Страву в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом марінара і шпинатом. Подають такі рулетики у гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть замінити повноцінне друге блюдо.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Шпинат 400 гр.
  • Сир Рікотта 200 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир Моцарела 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) ¾ склянки
  • Соус Маринара 700 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані рулети з баклажанів з сиром і часником? Баклажани промивають, відрізають кінчики, а основну частину ділять на слайсы товщиною не більше 5 мм
  2. Скибочки змащують олією, злегка солять і обсмажують на сковороді гриль з кожної сторони не більше хвилини.
  3. У форму для запікання наливають половину потрібного обсягу соусу маринара.
  4. У глибокій мисці змішують шпинат і рокіт, додають дрібно порубаний часник, розбивають яйце, всипають половину обсягу нарізаною дрібно моцарели і половину стружки сиру пармезан. Масу перемішують і доводять до смаку, приправивши потрібною кількістю солі і перцю, а також всипати суміш італійських трав.
  5. На кожну пластинку баклажана кладуть начинку і формують рулетик. Підготовлені напівфабрикати викладають щільно один до одного у форму для запікання з соусом, зверху поливають рештою маринары і посипають рештою моцарели і пармезану.
  6. Рулетики випікають в духовці близько півгодини, а потім подають до столу. Приємного апетиту!

Рулетики з баклажанів з сиром і часником, смажені на сковороді

Приготувати апетитні баклажанові рулетики з сиром можна і на сковороді. У цьому рецепті використовують рікотту або вершковий сир, а також зелень, щоб додати страві свіжості та аромату.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир м’який або рікотта – 150 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани розділити на слайсы і укласти в глибокий посуд, залити підсоленою водою на 20 хвилин. Потім воду злити, а скибочки овочів обсушити рушником.

2. У сковороді на олії обсмажити до рум’яності шматочки баклажанів, потім видалити надлишки жиру з допомогою паперових серветок або рушників.

3. Сир змішати з рубаними зеленню і часником, додати майонез і при необхідності посолити.

4. На кожну скибочку обсмаженого баклажана покласти трохи начинки і скрутити в рулетик. Дати настоятися 10 хвилин.

5. Подавати рулетики, прикрасивши зеленню. Насолоджуйтесь!

Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами, сиром і часником по-грузинськи

В Грузії рулетики з баклажанів – популярне блюдо, в яке кладуть волоський горіх, і свіжу кинзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Горіх волоський – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Помідори – 2 шт.

Процес приготування:

1. Помідори нарізати невеликими брусочками.

2. Волоські горіхи порубати як можна дрібніше.

3. Баклажани розділити на тонкі слайсы уздовж, змастити маслом, присипати сіллю і випікати в духовці близько 10 хвилин.

4. У глибокій мисці змішати сир з натертим часником, подрібненими горіхами і рубаною кінзою, приправити сіллю і чорним перцем.

5. В злегка остиглі баклажани покласти начинку з сиру, трохи помідорів і сформувати рулетики. Викласти готову закуску на блюдо, прикрасивши зеленню і шматочками волоського горіха.

Соковиті рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником

Баклажани добре поєднуються з томатами: страва виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному соусі: якщо хочеться погостріше, слід збільшити обсяг використовуваного часнику.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізати тонкими поздовжніми смужками. Товщина кожного скибочки не повинна перевищувати 5 мм, інакше їх буде складно скрутити в рулет.

2. У глибокий посуд викладаються шматочки баклажанів і пересипаються сіллю. Слайсы овочів потрібно залишити на півгодини, щоб прибрати гіркоту. Після закінчення часу скибочки промачивают паперовим рушником.

3. Підготовлені баклажани обсмажують в олії до появи апетитною рум’яною кірочки і викладають на паперову серветку для позбавлення від зайвого жиру.

4. Майонез змішують з подрібненим часником і тертим сиром.

5. Томати нарізують тонкими скибочками.

6. Кожен слайс баклажана намазують майонезно-сирним соусом, кладуть скибочку помідора і згортають в рулет. Подають страву охолодженим.

Рулети з баклажанів, фаршировані сирним сиром і часником

Для цього рецепта використовуються не тільки традиційні для такої страви інгредієнти, але і печериці, які відмінно доповнюють смак баклажанів. Недарма деякі вважають, що обсмажений баклажан схожий за смаком на гриби. Кріп освіжає і додає пікантності рулетикам.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізають тонкими смужками уздовж, викладають на рівну поверхню і посипають сіллю. Зверху на них розміщують вантаж, щоб овочі виділили сік. Через 30 хвилин баклажани промивають і обсушують.

2. Підготовлені слайсы обсмажують в рослинному маслі з кожного боку, щоб скибочки придбали апетитний рум’яний вид. Зайвий жир з баклажанів можна прибрати, промокнувши їх паперовою серветкою або рушником.

3. Цибулю нарізати дрібним кубиком, а печериці – тонкими пластинками.

4. У глибокій сковороді обсмажити цибулю, потім викласти гриби і обсмажувати все разом до готовності печериць. Посолити і поперчити отриману грибну масу.

5. Сирний сир збити блендером з рубаним кропом і невеликою кількістю солі, а потім з’єднати з смаженими грибами.

6. На скибочку баклажана викласти трохи начинки і сформувати рулетик. Подавати страву охолодженим, прикрасивши кропом.

Як приготувати рулетики з баклажанів з сиром фета?

Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’ясисті помідори з насиченим смаком, щоб закуска вийшла більш яскравою і апетитною.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 800 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – 100 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Сир фета – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Баклажани промивають і нарізають тонкими довгими пластинками. Щоб скибочки добре згорталися, товщина кожного не повинна перевищувати 5 мм

2. Помідори нарізають скибочками, а кріп дрібно рубають.

3. Яйце збивають у глибокій мисці міксером, віночком або вилкою.

4. Окремо змішують подрібнений часник, зелень і розкришений сир фета. Масу заправляють майонезом, виходячи зі своїх смакових переваг.

5. Баклажани змочують у збитому яйці і смажать в олії до рум’янцю.

6. На кожну скибочку баклажана викладають шматочок томату і сирну начинку, а потім акуратно згортають, щоб вийшов щільний рулетик. Готовий продукт закривають харчовою плівкою і поміщають на годину у холодильник, а потім подають до столу.

Рулети з баклажанів з майонезом, сиром і часником

В начинку по цьому рецепту крім звичних твердого сиру та часнику кладуть дрібно порзане відварне куряче яйце. Страва стає більш ситним. Щоб поліпшити смак таких рулетиків, краще брати саморобний домашній майонез для заправки начинки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Баклажани промивають, видаляють кінчики і нарізати уздовж тонкими слайсами. Пересипають сіллю і залишають на півгодини. Після, залишки солі, і виділився сік змивають, віджимають і обсушують скибочки овочів.

2. У сковороді з рослинним маслом обсмажують шматочки баклажанів, щоб з’явилася рум’яна кірочка з обох сторін, а потім викладають на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

3. Сирну стружку змішують з натертим яйцями, додають нарізаний часник і майонез. При необхідності начинку солять.

4. На кожен, трохи охолола після обжарювання скибочку баклажана, кладуть частину начинки і формують рулетики.

5. Готовий продукт подають на блюді, посипавши зеленню.

Рулетики з баклажанів з плавленим сиром і часником

Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанових рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить страву більш ніжним, але важливо загорнути начинку в остиглі скибочки баклажанів, щоб вона не розтеклася від високої температури.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 800 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – 100 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів акуратно відрізати кінчики і розділити їх на тонкі довгасті слайсы. Присипати сіллю і залишити для виділення рідини на 20-30 хвилин. Після цього промити, віджати і обсушити.

2. В олії обсмажити скибочки баклажанів з двох сторін. Страва буде більш ефектним, якщо вдасться домогтися красивої золотистої скоринки при обжарке овочів.

3. Окремо плавлений сир змішати з подрібненим часником і рубаним кропом.

4. Помідори нарізати невеликими брусочками або скибочками.

5. На кожен охолоджений слайс баклажани викласти трохи сирної начинки і шматочок помідора, згорнути в рулетик. При необхідності зафіксувати готову страву шпажкою: так його зручно брати з тарілки, і він не втратить форму.

Рулети з баклажанів з сиром, часником та морквою

В начинку по цьому рецепту додають моркву, і страва набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після цього смажать, однак для більш дієтичної версії цієї закуски, не використовується при обжарке борошно.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву почистити і натерти, щоб вийшла стружка середнього розміру. Можна натерти її як для приготування по-корейськи.

2. Сир подрібнити аналогічним способом. Якщо хочеться більш ніжної консистенції, сир краще натерти на дрібній тертці.

3. В окремій мисці змішати підготовлену моркву і сир, додати туди подрібнений часник, майонез і трохи солі. Начинку покласти в холодильник на 20 хвилин.

4. Баклажани нарізати тонкими пластинками, вмочити кожен шматочок у борошно і обсмажити в рослинній олії, щоб вийшли гарні рум’яні слайсы.

5. На кожен охолоджений шматочок баклажана викласти підготовлену морквяно-сирну начинку і згорнути рулетиком. Подавати охолодженими. Приємного апетиту!

Рулетики з баклажанів з зеленню, вершковим сиром і часником

Приготовані за цим рецептом баклажанові рулетики володіють приємною остринкой, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується подавати до святкового столу в сімейному колі або на дружній вечірці.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир вершковий – 150 гр.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зерна граната – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Суміш пряних трав – за смаком.

Процес приготування:

1. Баклажани нарізують тонкими довгастими слайсами, змазують рослинною олією з обох сторін і обсмажують на сковороді до золотистого кольору. Після їх викладають на тверду поверхню і охолоджують.

2. М’який сир змішують з рубаними часником і кінзою, додають подрібнений гострий перець, приправляють сіллю, паприкою і додають потрібну кількість суміші пряних трав.

3. Масу перемішують, щоб вона набула однорідність.

4. На скибочку баклажана кладуть сирну начинку і формують рулетик.

5. Підготовлений продукт викладають на блюдо, охолоджують і подають до столу, посипавши зернами граната і рубаною кінзою.