Рулетики з баклажанів з сиром і часником – 10 рецептів з покроковими фото

Приваблива і ароматна закуска з баклажанів відмінно підійде для подачі на сімейному торжестві або дружній вечірці. Можна приготувати класичну закуску з твердим сиром або використовувати різні варіації сирів, щоб зробити страву більш оригінальним.

Фаршировані рулети з баклажанів з сиром і часником в духовці

Страву в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом марінара і шпинатом. Подають такі рулетики у гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть замінити повноцінне друге блюдо.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Шпинат 400 гр.
  • Сир Рікотта 200 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир Моцарела 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) ¾ склянки
  • Соус Маринара 700 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані рулети з баклажанів з сиром і часником? Баклажани промивають, відрізають кінчики, а основну частину ділять на слайсы товщиною не більше 5 мм
  2. Скибочки змащують олією, злегка солять і обсмажують на сковороді гриль з кожної сторони не більше хвилини.
  3. У форму для запікання наливають половину потрібного обсягу соусу маринара.
  4. У глибокій мисці змішують шпинат і рокіт, додають дрібно порубаний часник, розбивають яйце, всипають половину обсягу нарізаною дрібно моцарели і половину стружки сиру пармезан. Масу перемішують і доводять до смаку, приправивши потрібною кількістю солі і перцю, а також всипати суміш італійських трав.
  5. На кожну пластинку баклажана кладуть начинку і формують рулетик. Підготовлені напівфабрикати викладають щільно один до одного у форму для запікання з соусом, зверху поливають рештою маринары і посипають рештою моцарели і пармезану.
  6. Рулетики випікають в духовці близько півгодини, а потім подають до столу. Приємного апетиту!