Пісний банановий кекс
Пісний банановий кекс – це дуже смачне і нескладний у виконанні ласощі для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Банан – 3 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Мука кукурудзяна – 40 гр.
- Пластівці вівсяні – 70 гр.
- Манна крупа – 50 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх тертий – 1 щіпка.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Мед – 80 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування кексу.
Крок 2. Два види борошна з’єднуємо в загальній мисці. Додаємо до них манну крупу, вівсяні пластівці, сіль, соду, мускатний горіх, розпушувач і апельсинову цедру. Перемішуємо.
Крок 3. Два банана подрібнюємо в блендері. Викладаємо кашку в загальну масу. Сюди ж додаємо рослинне масло, сік апельсина і мед.
Крок 4. Ретельно вимішуємо тісто і доповнюємо його подрібненим гірким шоколадом.
Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Зверху викладаємо шматочки залишився банана.
Крок 6. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Пісний банановий кекс готовий. Можна пригощатися!