Пісний кекс – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Маковий кекс пісний

Маковий кекс пісний – це дуже смачне і нескладний у виконанні частування для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу і фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Мак – 100 гр.
  • Масло оливкове – 160 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для сиропу:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо апельсини. Знімаємо з них цедру будь-яким зручним способом. Цедру вимішуємо з цукром і залишаємо на час.

Крок 2. Також з апельсинів вичавлюємо сік.

Крок 3. Відміряємо вказану кількість маку.

Крок 4. Заливаємо мак окропом на 10-15 хвилин, потім воду зливаємо.

Крок 5. У глибоку миску просіваємо борошно з розпушувачем, содою і манною крупою. Перемішуємо.

Крок 6. В цукор з цедрою вмішуємо оливкова олія, після додаємо мак і суху суміш. Вливаємо апельсиновий сік і ретельно вимішуємо.

Крок 7. Перекладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо кексу охолонути і поливаємо його сиропом з звареного апельсинового соку з цукром.

Крок 8. Маковий пісний кекс готовий. Подавайте до столу!