Маковий кекс пісний
Маковий кекс пісний – це дуже смачне і нескладний у виконанні частування для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу і фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Крупа манна – 150 гр.
- Мак – 100 гр.
- Масло оливкове – 160 мл
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Апельсин – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Для сиропу:
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо апельсини. Знімаємо з них цедру будь-яким зручним способом. Цедру вимішуємо з цукром і залишаємо на час.
Крок 2. Також з апельсинів вичавлюємо сік.
Крок 3. Відміряємо вказану кількість маку.
Крок 4. Заливаємо мак окропом на 10-15 хвилин, потім воду зливаємо.
Крок 5. У глибоку миску просіваємо борошно з розпушувачем, содою і манною крупою. Перемішуємо.
Крок 6. В цукор з цедрою вмішуємо оливкова олія, після додаємо мак і суху суміш. Вливаємо апельсиновий сік і ретельно вимішуємо.
Крок 7. Перекладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо кексу охолонути і поливаємо його сиропом з звареного апельсинового соку з цукром.
Крок 8. Маковий пісний кекс готовий. Подавайте до столу!