Пісний кекс – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісний морквяний кекс

Пісний морквяний кекс – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Морква велика – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 400 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • великий Апельсин – 1 шт.
  • Мед – 120 гр.
  • Борошно – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова – 1 склянка
  • Сік апельсиновий – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зливаємо рідину з ананасів. В ній вимочуємо родзинки. Ананаси ж подрібнюємо в блендері до отримання кашки.

Крок 2. На дрібній тертці натираємо моркву. Додаємо до неї апельсинову цедру і сік. Перемішуємо.

Крок 3. Також сюди кладемо ананасовим пюре, родзинки разом з соком. Вливаємо в заготовку рослинне масло і прогріте мед.

Крок 4. Приєднуємо до загальної маси подрібнені горіхи, какао-порошок, борошно, соду, розпушувач і кукурудзяний крохмаль. Ретельно все вимішуємо.

Крок 5. Викладаємо морквяне тісто в силіконову форму. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.

Крок 6. Приготуємо глазур. Для цього змішуємо апельсиновий сік з цукрової пудрою. Обмазуємо заготівлею остиглий кекс перед подачею.

Крок 7. Пісний морквяний кекс готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!