Пісний морквяний кекс
Пісний морквяний кекс – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Морква велика – 2 шт.
- Ананаси консервовані – 400 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- великий Апельсин – 1 шт.
- Мед – 120 гр.
- Борошно – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ст. л.
Для глазурі:
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Сік апельсиновий – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Зливаємо рідину з ананасів. В ній вимочуємо родзинки. Ананаси ж подрібнюємо в блендері до отримання кашки.
Крок 2. На дрібній тертці натираємо моркву. Додаємо до неї апельсинову цедру і сік. Перемішуємо.
Крок 3. Також сюди кладемо ананасовим пюре, родзинки разом з соком. Вливаємо в заготовку рослинне масло і прогріте мед.
Крок 4. Приєднуємо до загальної маси подрібнені горіхи, какао-порошок, борошно, соду, розпушувач і кукурудзяний крохмаль. Ретельно все вимішуємо.
Крок 5. Викладаємо морквяне тісто в силіконову форму. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.
Крок 6. Приготуємо глазур. Для цього змішуємо апельсиновий сік з цукрової пудрою. Обмазуємо заготівлею остиглий кекс перед подачею.
Крок 7. Пісний морквяний кекс готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!