Апельсиновий кекс для поста
Апельсиновий кекс для поста приємно здивує вас своїм яскравим смаком і приємним цитрусовим ароматом. Таке частування стане головною прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Сік апельсиновий – ¾ склянки
- Цукор коричневий – 0,5 склянки
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Масло рослинне – ¼ склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Віджимаємо сік з апельсина будь-яким зручним для вас способом.
Крок 3. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо до неї кукурудзяний крохмаль, розпушувач і сіль. Перемішуємо.
Крок 4. Окремо з’єднуємо рослинне масло з цукром. Збиваємо продукти до однорідності.
Крок 5. Сюди ж додаємо апельсиновий сік і цедру. Перемішуємо.
Крок 6. З’єднуємо суху масу з рідкою. Вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок.
Крок 7. Перелити тісто у форму. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Апельсиновий кекс для поста готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!