Пісний гарбузовий кекс
Пісний гарбузовий кекс виходить дуже яскравим, смачним і привабливим. Така апетитна випічка підійде для сімейних сніданків, чаювання або святкового столу. Ваші близькі та гості не зможуть встояти! Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Гарбуз відварна/гарбузове пюре – 200 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор – 150 гр.
- Сік апельсиновий – 50 мл
- Борошно – 300 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Горіхи – 50 гр.
- Сухофрукти – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і відварюємо гарбуз до м’якості, після подрібнюємо її в блендері разом з рослинним маслом, лимонним соком, гашеного лимонним соком содою і цукром.
Крок 2. В окрему миску просіваємо борошно і перемішуємо її з меленим імбиром, корицею і сіллю.
Крок 3. З’єднуємо рідку масу з сухою. Вимішуємо до однорідності.
Крок 4. Додаємо в тісто подрібнені горіхи і сухофрукти.
Крок 5. Знову все добре перемішуємо.
Крок 6. Тісто має вийти досить густим і тягучим.
Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання, застелену пергаментом.
Крок 8. Випікаємо кекс близько 50-60 хвилин при температурі 170 градусів.
Крок 9. Пісний гарбузовий кекс готовий. Пригощайтеся!