Пісний кекс – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісний гарбузовий кекс

Пісний гарбузовий кекс виходить дуже яскравим, смачним і привабливим. Така апетитна випічка підійде для сімейних сніданків, чаювання або святкового столу. Ваші близькі та гості не зможуть встояти! Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Гарбуз відварна/гарбузове пюре – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Сік апельсиновий – 50 мл
  • Борошно – 300 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Сухофрукти – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і відварюємо гарбуз до м’якості, після подрібнюємо її в блендері разом з рослинним маслом, лимонним соком, гашеного лимонним соком содою і цукром.

Крок 2. В окрему миску просіваємо борошно і перемішуємо її з меленим імбиром, корицею і сіллю.

Крок 3. З’єднуємо рідку масу з сухою. Вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Додаємо в тісто подрібнені горіхи і сухофрукти.

Крок 5. Знову все добре перемішуємо.

Крок 6. Тісто має вийти досить густим і тягучим.

Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 8. Випікаємо кекс близько 50-60 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 9. Пісний гарбузовий кекс готовий. Пригощайтеся!