Глазунья – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Яєчня-глазунья з овочами

Яєчня-глазунья з овочами – це корисне страву, яка стане відмінним прийомом їжі в ранковий час та ідеально замінить сухі і обридлі бутерброди, після яких є, хочеться дуже скоро. Змінювати склад можна по своєму смаку або просто використовувати ті овочі, які є під рукою в даний момент.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 2 жмені.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. На розігрітій олії пасеруємо цибульні кільця до напівготовності, додаємо м’якоть болгарського перцю, нарізану соломкою.

Крок 2. Через кілька хвилин у ту ж сковороду відправляємо стручкову квасолю і кабачок (попередньо ріжемо кубиком), підсолюємо і тушкуємо на помірному полум’я до м’якості всіх складових.

Крок 3. В овочах робимо кілька заглиблень і розбиваємо яйця, жовтки злегка перчимо і солимо – прикриваємо кришкою.

Крок 4. Чекаємо, поки схопиться білок і затягнеться жовток – вимикаємо нагрівання.

Крок 5. Овочеву яєчню розкладаємо по тарілках і дегустуємо. Приємного апетиту!