Яєчня-глазунья з овочами
Яєчня-глазунья з овочами – це корисне страву, яка стане відмінним прийомом їжі в ранковий час та ідеально замінить сухі і обридлі бутерброди, після яких є, хочеться дуже скоро. Змінювати склад можна по своєму смаку або просто використовувати ті овочі, які є під рукою в даний момент.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 2 жмені.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. На розігрітій олії пасеруємо цибульні кільця до напівготовності, додаємо м’якоть болгарського перцю, нарізану соломкою.
Крок 2. Через кілька хвилин у ту ж сковороду відправляємо стручкову квасолю і кабачок (попередньо ріжемо кубиком), підсолюємо і тушкуємо на помірному полум’я до м’якості всіх складових.
Крок 3. В овочах робимо кілька заглиблень і розбиваємо яйця, жовтки злегка перчимо і солимо – прикриваємо кришкою.
Крок 4. Чекаємо, поки схопиться білок і затягнеться жовток – вимикаємо нагрівання.
Крок 5. Овочеву яєчню розкладаємо по тарілках і дегустуємо. Приємного апетиту!