Лин в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Лин з картоплею в духовці

Лин з картоплею в духовці – готову кулінарну рішення для вашого обіду або вечері. Така риба готується відразу з соковитим і смачним овочевим гарніром. Ви помітно збережете свій час і сили. Для запікання в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лин – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений і промитий лінь поливаємо лимонним соком, який допоможе нейтралізувати запах. Після тушки натираємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю.

Крок 2. У невеликій глибокій мисці з’єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 3. Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо продукт рівним шаром у форму для запікання.

Крок 4. Очищаємо картоплю й нарізаємо її гуртками. Викладаємо на цибульний шар.

Крок 5. Всередину риби кладемо зелень і трохи цибулі.

Крок 6. Перекладаємо рибу на картоплю. Поливаємо сумішшю з масла, часнику і спецій. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Лінь з картоплею в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!