Лин з картоплею в духовці
Лин з картоплею в духовці – готову кулінарну рішення для вашого обіду або вечері. Така риба готується відразу з соковитим і смачним овочевим гарніром. Ви помітно збережете свій час і сили. Для запікання в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лин – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений і промитий лінь поливаємо лимонним соком, який допоможе нейтралізувати запах. Після тушки натираємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю.
Крок 2. У невеликій глибокій мисці з’єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 3. Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо продукт рівним шаром у форму для запікання.
Крок 4. Очищаємо картоплю й нарізаємо її гуртками. Викладаємо на цибульний шар.
Крок 5. Всередину риби кладемо зелень і трохи цибулі.
Крок 6. Перекладаємо рибу на картоплю. Поливаємо сумішшю з масла, часнику і спецій. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 7. Лінь з картоплею в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!