Лин в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Лин в сметані в духовці

Лин в сметані в духовці відрізняється особливо ніжним смаком. Якщо ви хочете порадувати домашніх простим і смачним блюдом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Така риба стане яскравим доповненням до вашого обіду або вечері.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лин – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо, добре промиваємо всередині і зовні.

Крок 2. На поверхні тушки робимо неглибокі надрізи. Робимо їх з обох боків риби.

Крок 3. Солимо і перчимо заготовки.

Крок 4. Нарізаємо тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 5. Викладаємо цибулю в черево риби.

Крок 6. Перекладаємо рибу на деко, змащене рослинним маслом.

Крок 7. Сюди ж кладемо невеликі шматочки очищеного картоплі. Але можна обійтися і без нього, він потрібен для гарніру. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 180 градусів. Через зазначений час поливаємо рибку сметаною.

Крок 8. Розмазуємо сметану по поверхні лина.

Крок 9. Запікаємо 20 хвилин при такій же температурі.

Крок 10. Лінь в сметані в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!