Ряпушка по-карельські з картоплею на сковороді
Ряпушка по-карельські з картоплею на сковороді виходить незвичайно апетитною. Що може бути смачніше, ніж риба з картоплею? Це геніальне поєднання, яке важко чимось зіпсувати. Навіть якщо ви не любите готувати або у вас це погано виходить, з цим рецептом буде все на вищому рівні.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Ряпушка – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок відірвіть голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.
Крок 2. Попередньо очищений цибулю нарубайте кільцями. З картоплі зніміть шкірку економкою, наріжте кружечками.
Крок 3. У розігріту сковорідку налийте масло. Дно заповніть очищеної ряпушкой. Попередньо підсолюємо. Зверху розподіліть цибульні кільця, лаврушку і горошки перцю.
Крок 4. Накрийте картопляними кружечками і налийте води стільки, щоб рідина покривала картоплю. Готуйте півгодини, накривши кришкою. Через деякий час зніміть кришку і дайте волозі випаруватися ще 10 хвилин.
Крок 5. Пригощайте улюблених людей ніжним частуванням. У рибі крім хребта немає кісток, тому страва без проблем можна подавати гостям. Страва не доставить дискомфорту. Приємного насолоди!