Ряпушка в сметані на сковороді
Ряпушка в сметані на сковороді – чудове частування, яке можна подати просто так або з улюбленим гарніром. Приготування страви не забере багато часу. Ніжна рибка практично не має кісток, їсти її суцільне задоволення. Дрібну рибку я готую для своїх домочадців. А якщо чекаю гостей, вибираю великих особин ряпушки, це виглядає більш естетично.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Ряпушка – 500 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Борошно для панірування.
- Сметана 15% – 150-200 гр.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У ряпушке немає луски, тому її досить промити. У тушок відірвіть голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.
Крок 2. Цибулю і моркву очистити.
Крок 3. У тарілку насипте борошно, перець і сіль. Розмішайте і викладіть частинами очищену ряпушка. Добре обваляйте в сухої суміші. У розігріту сковорідку налийте масло. Частинами відправте запанированную ряпушка. Обсмажте до рум’яності з обох сторін.
Крок 4. Моркву натріть теркою, цибуля порубаєте, як подобається. Вивантажите в іншу сковорідку, змащену олією.
Крок 5. Готуйте до м’якості. Овочі розділіть навпіл. Викладіть рум’яну ряпушка і накрийте другою половиною засмажки.
Крок 6. У ємність відправте сметану, ікру, якщо така була у вашій рибі. У мене в цей раз не попалося.
Крок 7. Промитий і висушений кріп подрібніть і відправте в сметану.
Крок 8. Посоліть і приперчите.
Крок 9. Влийте трохи теплої води і розмішайте. Вилийте Соус на ряпушка і томіть на мінімальному нагріві під кришкою 15 хвилин.
Крок 10. Подавайте блюдо, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте домашніх скуштувати апетитну закуску. Приємного апетиту!