Ряпушка з цибулею на сковороді
Ряпушка з цибулею на сковороді виходить шалено яскравим і ошатним. Страва виглядає по-святковому і підійде в якості частування для урочистого заходу. Наявність хребтової кістки ніяк не зіпсує подачу. Домашня їжа полюбиться усім без винятку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Ряпушка – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – ½ шт.
- Лавровий лист – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок обріжте хвости і голови, і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.
Крок 2. Цибулину поріжте і відправте в прогріту з олією сковорідку, обсмажте до прозорості.
Крок 3. Попередньо очищену від шкірки моркву натріть на тертці і вивантажите до цибулі, продовжуйте готувати до м’якості.
Крок 4. Кабачок промийте і натріть на тертці, закиньте до овочів. Готуйте, час від часу розмішуючи.
Крок 5. Овочі приберіть зі сковорідки. Тушки ряпушки розріжте навпіл і покладіть в сковорідку. Посоліть і розподіліть овочеву шубу. Додати лаврушку. Сковорідку встановіть на середній конфорці. Готуйте під кришкою, 15 хвилин.
Крок 6. Яскраву соковиту ряпушка доповніть гарніром і презентуйте. Приємного насолоди!