Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ряпушка, запечена в духовці у фользі

Ряпушка, запечена в духовці у фользі – яскраве блюдо, яким не соромно нагодувати гостей. У риби практично немає кісток, тому не варто боятися, що її буде дискомфортно їсти. Достаток овочів ідеально підходить до смачної ряпушке. Страва готується без труднощів і виходить супер апетитним!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Очистіть коренеплоди. Солодкий перець промийте.

Крок 2. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок обріжте хвости і голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.

Крок 3. Посоліть і приперчите ряпушка, залиште просочитися спеціями.

Крок 4. Попередньо очищений цибулю нарубайте півкільцями або четвертинками. Картоплю наріжте кружечками. Моркву поріжте тонкими пластинками. Солодкий перець звільнити від серцевини і поріжте, як подобається.

Крок 5. Овочі покладіть в ємність. Посипте сіллю, копченої паприкою і сушеним кропом. Збризніть маслом. Розмішайте. За бажанням використовуйте інші прянощі. Прованські трави ідеально підійдуть до риби.

Крок 6. Ємність, у якій буде запікатися блюдо, промажте маслом. Розподіліть овочеву подушку. Тушки ряпушки розріжте навпіл і покладіть зверху.

Крок 7. Рибу злегка збризніть маслом.

Крок 8. Форму запечатайте фольгою, зверху зробіть кілька отворів, щоб виходив пар. Приберіть в прогріту до 200 градусів духовку, готуйте півгодини. Розгорніть фольгу і підрум’яньте страву ще 10 хвилин.

Крок 9. Презентуйте соковите ошатне частування домочадцям. Приємного апетиту!