Ряпушка, запечена в духовці у фользі
Ряпушка, запечена в духовці у фользі – яскраве блюдо, яким не соромно нагодувати гостей. У риби практично немає кісток, тому не варто боятися, що її буде дискомфортно їсти. Достаток овочів ідеально підходить до смачної ряпушке. Страва готується без труднощів і виходить супер апетитним!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ряпушка – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Картопля – 6-7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- копчена Паприка – за смаком.
- Прованські трави – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Очистіть коренеплоди. Солодкий перець промийте.
Крок 2. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок обріжте хвости і голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.
Крок 3. Посоліть і приперчите ряпушка, залиште просочитися спеціями.
Крок 4. Попередньо очищений цибулю нарубайте півкільцями або четвертинками. Картоплю наріжте кружечками. Моркву поріжте тонкими пластинками. Солодкий перець звільнити від серцевини і поріжте, як подобається.
Крок 5. Овочі покладіть в ємність. Посипте сіллю, копченої паприкою і сушеним кропом. Збризніть маслом. Розмішайте. За бажанням використовуйте інші прянощі. Прованські трави ідеально підійдуть до риби.
Крок 6. Ємність, у якій буде запікатися блюдо, промажте маслом. Розподіліть овочеву подушку. Тушки ряпушки розріжте навпіл і покладіть зверху.
Крок 7. Рибу злегка збризніть маслом.
Крок 8. Форму запечатайте фольгою, зверху зробіть кілька отворів, щоб виходив пар. Приберіть в прогріту до 200 градусів духовку, готуйте півгодини. Розгорніть фольгу і підрум’яньте страву ще 10 хвилин.
Крок 9. Презентуйте соковите ошатне частування домочадцям. Приємного апетиту!