Штрули з тестом на кефірі
Штрули з тестом на кефірі нескладно приготувати в домашніх умовах. Рекомендуємо дотримуватися простих кроків нашого перевіреного кулінарного рецепту. Готову страву порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитістю і поживністю. Встояти неможливо!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- М’ясо – 0,5 кг
- Шпик – 70 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
Для тіста:
- Кефір – 250 гр.
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.
Крок 2. Шпик нарізаємо невеликими шматочками. Розтоплюємо їх у казані або каструлі з товстим дном.
Крок 3. Обсмажуємо на смальці подрібнену цибулю. Додаємо сюди невеликі шматочки м’яса. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.
Крок 4. В цей час приготуємо тісто. Яйця збиваємо з кефіром. Просіваємо борошно сюди з сіллю, меленим перцем і розпушувачем. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 5. До м’яса додаємо подрібнену моркву. Через пару хвилин додаємо дрібно нашатковану капусту. Солимо. Викладаємо шар з шматочків картоплі середнього розміру. Заливаємо вміст гарячою водою і доводимо до кипіння.
Крок 6. Готове тісто розкачуємо, звертаємо в рулет і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 7. Викладаємо шматочки тесту на картопляний шар.
Крок 8. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин.
Крок 9. Штрули з тестом на кефірі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!