Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули з тестом на кефірі

Штрули з тестом на кефірі нескладно приготувати в домашніх умовах. Рекомендуємо дотримуватися простих кроків нашого перевіреного кулінарного рецепту. Готову страву порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитістю і поживністю. Встояти неможливо!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо – 0,5 кг
  • Шпик – 70 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для тіста:

  • Кефір – 250 гр.
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Шпик нарізаємо невеликими шматочками. Розтоплюємо їх у казані або каструлі з товстим дном.

Крок 3. Обсмажуємо на смальці подрібнену цибулю. Додаємо сюди невеликі шматочки м’яса. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 4. В цей час приготуємо тісто. Яйця збиваємо з кефіром. Просіваємо борошно сюди з сіллю, меленим перцем і розпушувачем. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. До м’яса додаємо подрібнену моркву. Через пару хвилин додаємо дрібно нашатковану капусту. Солимо. Викладаємо шар з шматочків картоплі середнього розміру. Заливаємо вміст гарячою водою і доводимо до кипіння.

Крок 6. Готове тісто розкачуємо, звертаємо в рулет і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 7. Викладаємо шматочки тесту на картопляний шар.

Крок 8. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин.

Крок 9. Штрули з тестом на кефірі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!