Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули зі свининою

Штрули зі свининою – це апетитне і соковите блюдо старовинної німецької кухні, яке нікого не залишить байдужим. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших домашніх або гостей, то обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом. Урізноманітніть обіднє меню!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Кефір – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячі ребра і рубаємо їх на частини.

Крок 2. Обсмажуємо в казані на олії свинячі ребра до рум’янцю. Доповнюємо їх подрібненою цибулею і морквою. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин, після додаємо квашену капусту.

Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо його тонкими полукружками. Викладаємо на свинину з овочами. Посипаємо сіллю і спеціями за смаком. Вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до м’якості картоплі.

Крок 4. Замішуємо круте тісто з кефіру, яйця, борошна, солі і розпушувача. Даємо кому настоятися, після розкачуємо його на тонкі пласти. Кожен пласт обмазуємо рослинним маслом і звертаємо в рулет.

Крок 5. Рулети ріжемо на невеликі шматочки. Викладаємо їх на картопляний шар.

Крок 6. Закриваємо кришкою і готуємо ще близько 15-20 хвилин.

Крок 7. Штрули зі свининою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!