Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули з картоплею і фаршем на сковороді

Штрули з картоплею і фаршем на сковороді виходять неймовірно поживними, соковитими і цікавими за смаком. Таке блюдо точно нагодує велику сім’ю або компанію. Обов’язково приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Картопля – 10 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 0,6 л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо круте прісне тісто, як на пельмені. Для цього збиваємо яйце з сіллю і водою. Поступово просіваємо сюди борошно і замішуємо. Готовий ком прикриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Викладаємо в глибоку миску розморожений м’ясний фарш.

Крок 3. Доповнюємо інгредієнт подрібненою цибулею (1 штука), часником, зеленню, сіллю і спеціями.

Крок 4. Ретельно вимішуємо м’ясну заготовку.

Крок 5. Ком тесту розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 6. На половину тіста викладаємо тонким шаром м’ясний фарш. Звертаємо заготовку в щільний рулет.

Крок 7. Готовий рулет нарізаємо невеликими рівними по товщині шматочками.

Крок 8. Другу цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі. Використовуємо глибоку сковороду, казан або каструлю з товстим дном.

Крок 9. Сюди ж занурюємо порізану великими шматочками картоплю.

Крок 10. На картопляний шар викладаємо підготовлені рулетики з фаршем.

Крок 11. Заливаємо водою, розмішаною зі сметаною і томатною пастою. Можна додати спеції за смаком. Тушкуємо страву під кришкою близько однієї години на невеликому вогні.

Крок 12. Штрули з картоплею і фаршем на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!