Штрули з яловичиною в домашніх умовах
Штрули з яловичиною в домашніх умовах порадують вас особливою поживністю і яскравим смаком. Гаряче блюдо з апетитним м’ясом нікого не залишить байдужим. Скористайтеся цікавою кулінарної ідеєю для великого сімейного обіду або вечері. З покроковим рецептом впоратися буде нескладно!
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Вода – 3 склянки
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 10 зубчиків.
Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії в казані або каструлі з товстим дном.
Крок 2. Коли цибуля стане золотистою, відправляємо до нього невеликі кубики яловичини. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин. Доповнюємо вміст сіллю, томатною пастою і перцем. Вливаємо склянку води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати до м’якості м’яса.
Крок 3. Замішуємо еластичне тісто з борошна, води, курячого яйця і солі.
Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Обмазуємо його рослинним маслом, доповнюємо подрібненим кропом і часником. Звертаємо в щільний рулет і ріжемо невеликими шматочками.
Крок 5. В казан до м’яса відправляємо кубики картоплі і моркви. Вливаємо дві склянки води, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 6. На картоплю викладаємо рулети з тіста. Закриваємо кришкою і продовжуємо готувати на тихому вогні ще 35 хвилин.
Крок 7. Штрули з яловичиною в домашніх умовах готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!