Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули з яловичиною в домашніх умовах

Штрули з яловичиною в домашніх умовах порадують вас особливою поживністю і яскравим смаком. Гаряче блюдо з апетитним м’ясом нікого не залишить байдужим. Скористайтеся цікавою кулінарної ідеєю для великого сімейного обіду або вечері. З покроковим рецептом впоратися буде нескладно!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 10 зубчиків.

Для тіста:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії в казані або каструлі з товстим дном.

Крок 2. Коли цибуля стане золотистою, відправляємо до нього невеликі кубики яловичини. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин. Доповнюємо вміст сіллю, томатною пастою і перцем. Вливаємо склянку води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати до м’якості м’яса.

Крок 3. Замішуємо еластичне тісто з борошна, води, курячого яйця і солі.

Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Обмазуємо його рослинним маслом, доповнюємо подрібненим кропом і часником. Звертаємо в щільний рулет і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. В казан до м’яса відправляємо кубики картоплі і моркви. Вливаємо дві склянки води, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 6. На картоплю викладаємо рулети з тіста. Закриваємо кришкою і продовжуємо готувати на тихому вогні ще 35 хвилин.

Крок 7. Штрули з яловичиною в домашніх умовах готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!