Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули на дріжджовому тесті

Штрули на дріжджовому тесті – це неймовірно ситна і яскрава кулінарна ідея для великого домашнього обіду або сімейного свята. Апетитне блюдо старовинної німецької кухні здивує навіть найдосвідченіших. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для тіста:

  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо дріжджове тісто. У теплому молоці перемішуємо дріжджі, сіль і пару ложок борошна. Залишаємо опару на 20 хвилин. Розбиваємо сюди яйце, додаємо борошно, розпушувач і рослинне масло. Замішуємо однорідне еластичне тісто і прибираємо його в тепле місце на півтори-дві години.

Крок 2. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх у казані або каструлі до рум’янцю.

Крок 3. Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю. Перекладаємо продукт в тарілку.

Крок 4. Другу цибулину також подрібнюємо і обсмажуємо разом з тертою морквою до м’якого стану.

Крок 5. Цибулю з морквою перекладаємо до м’ясних шматочком.

Крок 6. Сюди ж викладаємо середні шматочки картоплі. Додаємо спеції і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою годину на повільному вогні.

Крок 7. Тісто тонко розкачуємо, змащуємо рослинним маслом.

Крок 8. Посипаємо пласт обсмаженою заздалегідь ріпчастою цибулею.

Крок 9. Звертаємо заготовку в щільний рулет і нарізаємо невеликими шматочками. Даємо їм трохи постояти і збільшитися в розмірі.

Крок 10. Невеликі рулетики можна залишити в такому вигляді або надати їм більш оригінальну форму.

Крок 11. Рулетики викладаємо в загальну заготовку. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 40 хвилин.

Крок 12. Штрули на дріжджовому тесті готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!