Штрули на дріжджовому тесті
Штрули на дріжджовому тесті – це неймовірно ситна і яскрава кулінарна ідея для великого домашнього обіду або сімейного свята. Апетитне блюдо старовинної німецької кухні здивує навіть найдосвідченіших. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
Для тіста:
- Молоко – 1 склянка
- Борошно – 3 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо дріжджове тісто. У теплому молоці перемішуємо дріжджі, сіль і пару ложок борошна. Залишаємо опару на 20 хвилин. Розбиваємо сюди яйце, додаємо борошно, розпушувач і рослинне масло. Замішуємо однорідне еластичне тісто і прибираємо його в тепле місце на півтори-дві години.
Крок 2. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх у казані або каструлі до рум’янцю.
Крок 3. Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю. Перекладаємо продукт в тарілку.
Крок 4. Другу цибулину також подрібнюємо і обсмажуємо разом з тертою морквою до м’якого стану.
Крок 5. Цибулю з морквою перекладаємо до м’ясних шматочком.
Крок 6. Сюди ж викладаємо середні шматочки картоплі. Додаємо спеції і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою годину на повільному вогні.
Крок 7. Тісто тонко розкачуємо, змащуємо рослинним маслом.
Крок 8. Посипаємо пласт обсмаженою заздалегідь ріпчастою цибулею.
Крок 9. Звертаємо заготовку в щільний рулет і нарізаємо невеликими шматочками. Даємо їм трохи постояти і збільшитися в розмірі.
Крок 10. Невеликі рулетики можна залишити в такому вигляді або надати їм більш оригінальну форму.
Крок 11. Рулетики викладаємо в загальну заготовку. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 40 хвилин.
Крок 12. Штрули на дріжджовому тесті готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!