Штрули з квашеною капустою
Штрули з квашеною капустою порадують вас особливою соковитістю і приємною кислинкою. Гаряче ситне страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Обіцяємо, що таке частування яскраво різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Капуста квашена – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для тіста:
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Борошно – 2-2,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку замішуємо еластичне тісто з кефіру, яйця, борошна, соди і солі. Даємо йому трохи відпочити, накривши його рушником.
Крок 2. На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і терту моркву до м’якості. Окремо тушкуємо квашену капусту.
Крок 3. Цибулю і моркву доповнюємо кубиками картоплі. Сюди ж викладаємо тушковану квашену капусту. Солимо, доповнюємо спеціями, зеленню, заливаємо водою і тушкуємо під кришкою до м’якості картоплі.
Крок 4. Підготовлене тісто тонко розкачуємо, обмазуємо м’ясним фаршем і звертаємо в щільний рулет.
Крок 5. Розрізаємо рулет на невеликі частини.
Крок 6. Заготовки з тіста викладаємо на картопляний шар.
Крок 7. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 40-50 хвилин до готовності.
Крок 8. Штрули з квашеною капустою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!