Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули з квашеною капустою

Штрули з квашеною капустою порадують вас особливою соковитістю і приємною кислинкою. Гаряче ситне страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Обіцяємо, що таке частування яскраво різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Капуста квашена – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 2-2,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку замішуємо еластичне тісто з кефіру, яйця, борошна, соди і солі. Даємо йому трохи відпочити, накривши його рушником.

Крок 2. На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і терту моркву до м’якості. Окремо тушкуємо квашену капусту.

Крок 3. Цибулю і моркву доповнюємо кубиками картоплі. Сюди ж викладаємо тушковану квашену капусту. Солимо, доповнюємо спеціями, зеленню, заливаємо водою і тушкуємо під кришкою до м’якості картоплі.

Крок 4. Підготовлене тісто тонко розкачуємо, обмазуємо м’ясним фаршем і звертаємо в щільний рулет.

Крок 5. Розрізаємо рулет на невеликі частини.

Крок 6. Заготовки з тіста викладаємо на картопляний шар.

Крок 7. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 40-50 хвилин до готовності.

Крок 8. Штрули з квашеною капустою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!