Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча лопатка в духовці з картоплею

Свиняча лопатка в духовці з картоплею – це ситне і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для великого сімейного обіду або вечері. Байдужих не залишиться!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Картопля – 0,8 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка червона мелена – 0,5 ч. л.
  • Паприка зелена мелена – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо свинячу лопатку і добре промиваємо її під водою.

Крок 2. Нарізаємо тонкими шматочками часник. Перемішуємо його з сіллю і зі спеціями. Добре натираємо м’ясо ароматною заготівлею.

Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кружальцями.

Крок 4. Викладаємо овоч в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо лаврове листя і гвоздику.

Крок 5. Кладемо на картоплю м’ясо в спеціях. Зав’язуємо рукав.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після акуратно розриваємо рукав і даємо м’яса підрум’янитися протягом 20 хвилин.

Крок 7. Свиняча лопатка в духовці з картоплею готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!