Свиняча лопатка в духовці з картоплею
Свиняча лопатка в духовці з картоплею – це ситне і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для великого сімейного обіду або вечері. Байдужих не залишиться!
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 1 кг
- Картопля – 0,8 кг
- Сіль – за смаком.
- Паприка червона мелена – 0,5 ч. л.
- Паприка зелена мелена – 0,5 ч. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Петрушка сушена – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо свинячу лопатку і добре промиваємо її під водою.
Крок 2. Нарізаємо тонкими шматочками часник. Перемішуємо його з сіллю і зі спеціями. Добре натираємо м’ясо ароматною заготівлею.
Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кружальцями.
Крок 4. Викладаємо овоч в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо лаврове листя і гвоздику.
Крок 5. Кладемо на картоплю м’ясо в спеціях. Зав’язуємо рукав.
Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після акуратно розриваємо рукав і даємо м’яса підрум’янитися протягом 20 хвилин.
Крок 7. Свиняча лопатка в духовці з картоплею готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!