Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковита свиняча лопатка в рукаві

Соковита свиняча лопатка в рукаві – яскраве блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим, тому обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове м’ясо можна подавати з овочами, картопляним пюре та іншими гарнірами за смаком.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Лист лавровий – 8 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1,5 ч. л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Лаврове листя подрібнюємо і перемішуємо їх з іншими сухими спеціями.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо свинячу лопатку. Добре натираємо сіллю і ароматними спеціями.

Крок 3. Акуратно обв’язуємо шматок м’яса ниткою, щоб зберегти гарну форму. Залишаємо маринуватися на дві години.

Крок 4. Обсмажуємо свинину на рослинному маслі на сильному вогні до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 5. Перекладаємо рум’яне м’ясо в рукав для запікання. Зав’язуємо його. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 6. Випікаємо блюдо одну годину. Після даємо йому відпочити близько 10 хвилин.

Крок 7. Соковита свиняча лопатка в рукаві готова. Подавайте до столу!