Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки
Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки, ми докладно описали в нашому покроковому кулінарному рецепті. Готове блюдо вийде дуже ситним, соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Також м’ясне частування актуально для святкового меню.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча на кістки – 1,5 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу лопатку на кісточці добре промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників. При необхідності, видаляємо плівки і зайвий жир.
Крок 2. Далі шматок натираємо сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо лимонним соком і рослинним маслом. Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин.
Крок 3. Форму для запікання застеляємо фольгою. Кладемо сюди півкільця цибулі і на нього викладаємо підготовлений шматок м’яса.
Крок 4. Загортаємо м’ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Крок 5. Через годину дістаємо блюдо, розкриваємо у фольгу і ставимо знову в духовку. Температуру залишаємо колишньою – 200 градусів.
Крок 6. Готуємо свинину ще 30 хвилин до рум’янцю.
Крок 7. Смачна свиняча лопатка на кістки в духовці готова. Подавайте до столу!