Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки

Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки, ми докладно описали в нашому покроковому кулінарному рецепті. Готове блюдо вийде дуже ситним, соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Також м’ясне частування актуально для святкового меню.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча на кістки – 1,5 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку на кісточці добре промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників. При необхідності, видаляємо плівки і зайвий жир.

Крок 2. Далі шматок натираємо сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо лимонним соком і рослинним маслом. Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин.

Крок 3. Форму для запікання застеляємо фольгою. Кладемо сюди півкільця цибулі і на нього викладаємо підготовлений шматок м’яса.

Крок 4. Загортаємо м’ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.

Крок 5. Через годину дістаємо блюдо, розкриваємо у фольгу і ставимо знову в духовку. Температуру залишаємо колишньою – 200 градусів.

Крок 6. Готуємо свинину ще 30 хвилин до рум’янцю.

Крок 7. Смачна свиняча лопатка на кістки в духовці готова. Подавайте до столу!