Свиняча лопатка в соєвому соусі
Свиняча лопатка в соєвому соусі виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого яскравого обіду, вечері або святкового столу. Для приготування смачного м’яса в соєвому соусі використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 14 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинячу лопатку. Кладемо її в глибоку миску, натираємо сіллю, перцем. Доповнюємо шматочками часнику і лавровими листками. Тепер продукт найкраще замаринувати на ніч в холодильнику.
Крок 2. Після маринування поливаємо м’ясо соєвим соусом і посипаємо паприкою. Перемішуємо і залишаємо на 20-25 хвилин.
Крок 3. Перекладаємо заготовку на деко з фольгою.
Крок 4. Поливаємо невеликою кількістю лимонного соку і доповнюємо лимонними часточками.
Крок 5. Загортаємо заготовку у фольгу і ставимо на годину в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 6. Через годину розкриваємо фольгу і готуємо страву ще 10 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Крок 7. Свиняча лопатка в соєвому соусі готова. Нарізайте ніжне м’ясо і подавайте до столу!