Лопатка свиняча, запечена цілим шматком
Лопатка свиняча, запечена цілим шматком, виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого смачного обіду, вечері або святкового столу. Для запікання свинини в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 6 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 1,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Базилік сушений – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Свинячу лопатку добре промиваємо під водою. При необхідності, зрізаємо зайвий жир і плівки.
Крок 3. В окремій тарілці з’єднуємо подрібнений часник і спеції.
Крок 4. Ретельно перемішуємо ароматні продукти.
Крок 5. Шматок м’яса добре посипаємо сіллю з усіх боків.
Крок 6. Натираємо сумішшю спецій.
Крок 7. Обв’язуємо міцною ниткою, щоб м’ясо зберегло форму.
Крок 8. Кладемо свинину на фольгу і доповнюємо лавровими листами. Даємо постояти близько 4 годин при кімнатній температурі.
Крок 9. Загортаємо заготовку у фольгу і запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще одну годину. За 20 хвилин до кінця фольгу розкриваємо.
Крок 10. Соковита свиняча лопатка, запечена цілим шматком, готова. Подавайте до столу!