Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Лопатка свиняча, запечена цілим шматком

Лопатка свиняча, запечена цілим шматком, виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого смачного обіду, вечері або святкового столу. Для запікання свинини в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Базилік сушений – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Свинячу лопатку добре промиваємо під водою. При необхідності, зрізаємо зайвий жир і плівки.

Крок 3. В окремій тарілці з’єднуємо подрібнений часник і спеції.

Крок 4. Ретельно перемішуємо ароматні продукти.

Крок 5. Шматок м’яса добре посипаємо сіллю з усіх боків.

Крок 6. Натираємо сумішшю спецій.

Крок 7. Обв’язуємо міцною ниткою, щоб м’ясо зберегло форму.

Крок 8. Кладемо свинину на фольгу і доповнюємо лавровими листами. Даємо постояти близько 4 годин при кімнатній температурі.

Крок 9. Загортаємо заготовку у фольгу і запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще одну годину. За 20 хвилин до кінця фольгу розкриваємо.

Крок 10. Соковита свиняча лопатка, запечена цілим шматком, готова. Подавайте до столу!