Компот з дині – 4 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

Як заготовити на зиму компот з дині і яблук?

Дивний смак та ароматний домашній напій – узвар з дині і яблук. Таке частування добре втамовує спрагу і порадує можливістю тривалого зберігання. Підходить для зимових заготовок.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Диня – 1 кг
  • Яблука – 500 гр.
  • Вода – 700 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Шавлія – за смаком.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Вирізаємо з дині м’якоть без насіння. Поділяємо цю частину на невеликі кубики.

2. Промиваємо яблука під водою, очищаємо їх від шкірки і серцевини. Далі фрукт також нарізаємо кубиками.

3. В добре промиті і ошпарені банки занурюємо підготовлені продукти.

4. Засипаємо інгредієнти цукром. Додаємо трохи свіжого шавлії, щіпку лимонної кислоти. Після цього вміст повністю заливаємо крутим окропом.

5. Закриваємо фруктовий компот кришкою. Даємо йому охолонути в теплі, а після забирає на довге зберігання в прохолодне місце.