Компот з айви на зиму – 5 найсмачніших рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний компот з айви і винограду на зиму

Смачний домашній компот на зиму можна приготувати з айви і винограду. Насичений продукт може довго зберігатися в прохолодному місці. Подавайте напій до вашого столу в будь-який час року!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Айва – 2 кг
  • Виноград – 1 склянка
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість айви, промиваємо її під водою.

2. Далі плоди нарізаємо на шматочки середнього розміру. Акуратно виймаємо серцевину.

3. Виноград відокремлюємо від весточек і також його промиваємо під проточною водою.

4. Кип’ятимо воду з айвою і цукром. Кип’ятимо вміст 5 хвилин і викладаємо виноград. Продовжуємо готування на слабкому вогні ще 5 хвилин.

5. Переливаємо гарячий продукт в чисту суху банку. Закриваємо тару кришкою, перевертаємо її верх дном і даємо повністю охолонути. Після ставимо на довге зберігання!