Дуже смачний компот з айви і винограду на зиму
Смачний домашній компот на зиму можна приготувати з айви і винограду. Насичений продукт може довго зберігатися в прохолодному місці. Подавайте напій до вашого столу в будь-який час року!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Айва – 2 кг
- Виноград – 1 склянка
- Вода – 2,5 л
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість айви, промиваємо її під водою.
2. Далі плоди нарізаємо на шматочки середнього розміру. Акуратно виймаємо серцевину.
3. Виноград відокремлюємо від весточек і також його промиваємо під проточною водою.
4. Кип’ятимо воду з айвою і цукром. Кип’ятимо вміст 5 хвилин і викладаємо виноград. Продовжуємо готування на слабкому вогні ще 5 хвилин.
5. Переливаємо гарячий продукт в чисту суху банку. Закриваємо тару кришкою, перевертаємо її верх дном і даємо повністю охолонути. Після ставимо на довге зберігання!