Імам Баялды – 4 рецепти з баклажанів на зиму з покроковими фото

Імам Баялды – це апетитне і дуже ароматна страва Балканської кухні, яке являє собою скибочки баклажанів, фаршировані різними компонентами. У класичному варіанті приготування використовується часник, томати і цибулю, однак, цей продуктовий набір можна змінювати в залежності від ваших смакових уподобань. Заготовити таке блюдо на холодний період року зовсім непросто, а відкривши баночку, ви, напевно, не пошкодуєте про те, що в сезон витратили свій час на процес готування.

Імам баялды з баклажанів на зиму

Імам баялды з баклажанів на зиму – це неймовірно смачна страва, яке в дослівному перекладі означає: «імам проковтнув язик». Повірте, спробувавши цю закуску вперше, ви відчуєте саме таке почуття, бо поєднання інгредієнтів просто шалено апетитне!

Інгредієнти на
2.7 л.

  • На 3 банки по 900 мл.:
  • Баклажан 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Петрушка 3 гілки
  • Кріп 5 гілок
  • Масло рослинне 50 мл
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити імам баялды з баклажанів на зиму? Для прискорення процесу і власного зручності готуємо продуктовий набір.
  2. Баклажани обполіскуємо і ріжемо на кільця середньої товщини, щедро посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час, щоб позбутися гіркоти.
  3. Через 10-20 хвилин обдаємо скибочки водою і віджимаємо від зайвої вологи.
  4. На розігрітому рослинному маслі підрум’янюємо баклажани з двох сторін.
  5. Видаляємо зайвий жир, перекладаючи баклажани на паперові рушники, складені в два-три шари.
  6. Очищену цибулину нарізаємо кубиками, м’якоть солодкого перцю – смужками.
  7. Болгарський перець обсмажуємо до утворення характерною скоринки і перекладаємо на окрему тарілку.
  8. Пасеруємо до прозорості цибульну нарізку.
  9. З томатів видаляємо шкірку, м’якоть пюрируем заглибним блендером.
  10. Подрібнюємо промиту зелень.
  11. Зубки часнику пропускаємо через прес.
  12. До смаженій луку переливаємо томатну масу, також додаємо зелень, часник і сіль. Тушкуємо кілька хвилин, вливаємо оцет і прибираємо з конфорки.
  13. У заздалегідь простерилізовану баночки шарами викладаємо обсмажені овочі, підливаючи соус.
  14. Наповнені ємності стерилізуємо на максимальній потужності мікрохвильовки 7-9 хвилин.
  15. Банки і закатуємо ставимо на кришки, обернувши в покривало до повного охолодження. Приємного апетиту!