Компот з чорниць на зиму – 7 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з чорниць — це яскравий і ароматний напій, який можна заготовити на зиму в банках. Напій підходить для тривалого зберігання у погребі, він буде доповнювати ваш стіл протягом усього року. Оцініть 7 смачних ягідних рецептів з покроковим описом процесу. Беріть на замітку будь-який вподобаний і радуйте своїх близьких.

Компот з чорниць на 3-х літрову банку на зиму

Найзручніше заготовляти на зиму компоти в трилітровій банці. Ароматний, насичений напій можна подавати в колі великої родини. Приготувати його можна з чорниці. Спробуйте простий рецепт.

Інгредієнти на
3 л.

  • Чорниця-3 склянки
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з чорниць на зиму на 3 літрову банку? Чорницю перебираємо, а після ретельно промиваємо під водою.
  2. Занурюємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку.
  3. Кип’ятимо воду і відразу ж заливаємо їй чорницю. Накриваємо банку і даємо їй постояти 15 хвилин.
  4. Далі обережно зливаємо забарвлену рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і варимо до його повного розчинення.
  5. Гарячий сироп вливаємо назад в трилітрову банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо і ставимо на довге зберігання.

Компот з чорниць без стерилізації в банках на зиму

Швидкий спосіб приготувати чорничний компот в домашніх умовах – без стерилізації. Беріть на замітку універсальний рецепт для ваших зимових заготовок. Напій обов’язково порадує вас яскравим ароматом і смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Цукор – 150 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Акуратно перебираємо чорницю і промиваємо її під водою, щоб не залишилося жодної смітинки.

2. Скляну банку достатньо промити і висушити. З кришкою чинимо також.

3. На дно підготовленої тари укладаємо чисті ягоди. Засипаємо їх потрібною кількістю цукру.

4. Кип’ятимо воду і відразу ж вливаємо її в банку. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути в теплому місці. При бажанні можна укутати рушником.

5. Після охолодження напій набуде яскраве забарвлення. Чорничний компот без стерилізації готовий. Можна відправляти на довге зберігання.

Дуже смачний компот з чорниць на зиму з апельсином

Насичений чорничний компот можна заготовити на зиму з додаванням апельсина. Цитрусова нотка додасть домашнього напою особливий смак і аромат. Порадуйте близьких яскравим солодким частуванням.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Перебираємо чорницю від дрібних забруднень, а після її промиваємо під водою.

2. Засипаємо ягоди цукром і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю з вмістом на плиту і доводимо до кипіння. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.

3. Опускаємо в гарячу масу тонкі часточки апельсина з шкіркою. Фрукт слід заздалегідь промити.

4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити напій ще 20 хвилин. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.

5. Гарячий ягідний компот з апельсином можна розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закривайте їх кришками, дайте повністю охолонути і прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Як заготовити чорничний компот на зиму з лимонною кислотою?

Популярний спосіб заготовити чорничний компот на зиму з лимонною кислотою. За допомогою простого інгредієнта ваш напій на довгий час збереже свій яскравий смак і аромат.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 4 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Перебираємо чорницю від будь-яких забруднень. Далі продукт гарненько промиваємо під водою.

2. У каструлі кип’ятимо літр води. Опускаємо сюди цукор і лимонну кислоту. Варимо вміст до повного розчинення сухих інгредієнтів.

3. Банки і кришки стерилізуємо будь-яким зручним способом. В підготовлену тару опускаємо чисті ягоди.

4. Заливаємо продукт гарячим сиропом і закриваємо його кришками. Банки з вмістом ставимо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо заготовки за 8 хвилин. На дно рекомендується укладати рушник.

5. Чорничний компот остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!

Простий і смачний рецепт компоту з чорниці з вишнею в банках

Яскравий домашній компот з приємною кислинкою можна приготувати з чорниці та вишні. Простий рецепт підходить для довгого зберігання. Приємний напій буде радувати вас і ваших близьких в будь-який час року.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Вишня – 1,5 склянки
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Вишню відкидаємо на друшляк і добре промиваємо її під сильним напором води.

2. Також чинимо і з чорницею. При необхідності її заздалегідь перебираємо від дрібних гілок і листя.

3. Промиті і підготовлені ягоди опускаємо в стерилізовану скляну банку. Зручно брати ємність відразу на три літри.

4. У каструлі змішуємо воду з цукром. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу. Сухий продукт повинен бути розчинений.

5. Заливаємо гарячою масою ягоди. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на довге зберігання до зими.

Покроковий рецепт приготування компоту з чорниці та малини на зиму

Порадуйте себе холодною зимою ароматним ягідним напоєм. Приготуйте компот із чорниці та малини. Частування вийде яскравим не тільки за кольором, але і за смаком. Оцініть простий рецепт.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 склянка
  • Малина – 1 склянка
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Цукор – 350 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Перебираємо всі ягоди і ретельно промиваємо їх під водою. Не повинно бути жодної піщинки.

2. Відміряємо потрібну кількість води і кип’ятимо її разом з цукром до його повного розчинення.

3. Отсыпаем цукор для приготування напою.

4. Стерилізуємо банку і встановлюємо на шийці воронку для занурення ягід.

5. Чорницю зі смородиною можна відкинути на друшляк і обшпарити окропом.

6. Всі ягідні продукти розміщуємо на дно скляної банки.

7. Заливаємо гарячим сиропом ягоди. Закриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після можна відносити на зберігання.

Смачний чорничний компот з яблуками для тривалого зберігання

Ароматний і приємний на смак компот можна приготувати з яблук і чорниці. Оцініть домашній рецепт, який підходить для тривалого зберігання. Яскравий напій обов’язково прикрасить ваш сімейний стіл.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Скляну банку спершу промиваємо, а після стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також чинимо і з кришкою.

2. Промиті яблука очищаємо від кісточки. Шкірку знімати не обов’язково. Ділимо фрукт на часточки середнього розміру.

3. Перебиваємо чорницю і вимочуємо її у воді, щоб прибрати дрібні гілки, смітинки.

4. Далі підготовлені продукти опускаємо на дно банки. Заливаємо їх заздалегідь відвареною сиропом з води і цукру.

5. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її остуджуватися в теплому місці. Після забирає на довге зберігання у вже більш прохолодне місце.