Компот з чорниць — це яскравий і ароматний напій, який можна заготовити на зиму в банках. Напій підходить для тривалого зберігання у погребі, він буде доповнювати ваш стіл протягом усього року. Оцініть 7 смачних ягідних рецептів з покроковим описом процесу. Беріть на замітку будь-який вподобаний і радуйте своїх близьких.
Компот з чорниць на 3-х літрову банку на зиму
Найзручніше заготовляти на зиму компоти в трилітровій банці. Ароматний, насичений напій можна подавати в колі великої родини. Приготувати його можна з чорниці. Спробуйте простий рецепт.
Інгредієнти на
3 л.
- Чорниця-3 склянки
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з чорниць на зиму на 3 літрову банку? Чорницю перебираємо, а після ретельно промиваємо під водою.
- Занурюємо підготовлені ягоди в стерилізовану банку.
- Кип’ятимо воду і відразу ж заливаємо їй чорницю. Накриваємо банку і даємо їй постояти 15 хвилин.
- Далі обережно зливаємо забарвлену рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і варимо до його повного розчинення.
- Гарячий сироп вливаємо назад в трилітрову банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо і ставимо на довге зберігання.
Компот з чорниць без стерилізації в банках на зиму
Швидкий спосіб приготувати чорничний компот в домашніх умовах – без стерилізації. Беріть на замітку універсальний рецепт для ваших зимових заготовок. Напій обов’язково порадує вас яскравим ароматом і смаком.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Цукор – 150 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Акуратно перебираємо чорницю і промиваємо її під водою, щоб не залишилося жодної смітинки.
2. Скляну банку достатньо промити і висушити. З кришкою чинимо також.
3. На дно підготовленої тари укладаємо чисті ягоди. Засипаємо їх потрібною кількістю цукру.
4. Кип’ятимо воду і відразу ж вливаємо її в банку. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути в теплому місці. При бажанні можна укутати рушником.
5. Після охолодження напій набуде яскраве забарвлення. Чорничний компот без стерилізації готовий. Можна відправляти на довге зберігання.
Дуже смачний компот з чорниць на зиму з апельсином
Насичений чорничний компот можна заготовити на зиму з додаванням апельсина. Цитрусова нотка додасть домашнього напою особливий смак і аромат. Порадуйте близьких яскравим солодким частуванням.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Перебираємо чорницю від дрібних забруднень, а після її промиваємо під водою.
2. Засипаємо ягоди цукром і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю з вмістом на плиту і доводимо до кипіння. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.
3. Опускаємо в гарячу масу тонкі часточки апельсина з шкіркою. Фрукт слід заздалегідь промити.
4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити напій ще 20 хвилин. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.
5. Гарячий ягідний компот з апельсином можна розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закривайте їх кришками, дайте повністю охолонути і прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Як заготовити чорничний компот на зиму з лимонною кислотою?
Популярний спосіб заготовити чорничний компот на зиму з лимонною кислотою. За допомогою простого інгредієнта ваш напій на довгий час збереже свій яскравий смак і аромат.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 4 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Перебираємо чорницю від будь-яких забруднень. Далі продукт гарненько промиваємо під водою.
2. У каструлі кип’ятимо літр води. Опускаємо сюди цукор і лимонну кислоту. Варимо вміст до повного розчинення сухих інгредієнтів.
3. Банки і кришки стерилізуємо будь-яким зручним способом. В підготовлену тару опускаємо чисті ягоди.
4. Заливаємо продукт гарячим сиропом і закриваємо його кришками. Банки з вмістом ставимо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо заготовки за 8 хвилин. На дно рекомендується укладати рушник.
5. Чорничний компот остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Простий і смачний рецепт компоту з чорниці з вишнею в банках
Яскравий домашній компот з приємною кислинкою можна приготувати з чорниці та вишні. Простий рецепт підходить для довгого зберігання. Приємний напій буде радувати вас і ваших близьких в будь-який час року.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Вишня – 1,5 склянки
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Вишню відкидаємо на друшляк і добре промиваємо її під сильним напором води.
2. Також чинимо і з чорницею. При необхідності її заздалегідь перебираємо від дрібних гілок і листя.
3. Промиті і підготовлені ягоди опускаємо в стерилізовану скляну банку. Зручно брати ємність відразу на три літри.
4. У каструлі змішуємо воду з цукром. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу. Сухий продукт повинен бути розчинений.
5. Заливаємо гарячою масою ягоди. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на довге зберігання до зими.
Покроковий рецепт приготування компоту з чорниці та малини на зиму
Порадуйте себе холодною зимою ароматним ягідним напоєм. Приготуйте компот із чорниці та малини. Частування вийде яскравим не тільки за кольором, але і за смаком. Оцініть простий рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 склянка
- Малина – 1 склянка
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор – 350 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Перебираємо всі ягоди і ретельно промиваємо їх під водою. Не повинно бути жодної піщинки.
2. Відміряємо потрібну кількість води і кип’ятимо її разом з цукром до його повного розчинення.
3. Отсыпаем цукор для приготування напою.
4. Стерилізуємо банку і встановлюємо на шийці воронку для занурення ягід.
5. Чорницю зі смородиною можна відкинути на друшляк і обшпарити окропом.
6. Всі ягідні продукти розміщуємо на дно скляної банки.
7. Заливаємо гарячим сиропом ягоди. Закриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після можна відносити на зберігання.
Смачний чорничний компот з яблуками для тривалого зберігання
Ароматний і приємний на смак компот можна приготувати з яблук і чорниці. Оцініть домашній рецепт, який підходить для тривалого зберігання. Яскравий напій обов’язково прикрасить ваш сімейний стіл.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1,5 склянки
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Скляну банку спершу промиваємо, а після стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також чинимо і з кришкою.
2. Промиті яблука очищаємо від кісточки. Шкірку знімати не обов’язково. Ділимо фрукт на часточки середнього розміру.
3. Перебиваємо чорницю і вимочуємо її у воді, щоб прибрати дрібні гілки, смітинки.
4. Далі підготовлені продукти опускаємо на дно банки. Заливаємо їх заздалегідь відвареною сиропом з води і цукру.
5. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо її остуджуватися в теплому місці. Після забирає на довге зберігання у вже більш прохолодне місце.