Варення з ревеню – 10 рецептів на зиму в домашніх умовах з фото покроково

Дуже смачне варення з ревеню з м’ятою на зиму

Приготувати варення з ревеню на зиму дуже просто, при цьому існує величезна кількість поєднань з різними ягодами, фруктами та іншими добавками. Свіжа м’ята додасть особливий аромат вашому варенню.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • М’ята – 50 гр.

Процес приготування:

1. Стебла ревеню і м’яту помийте. Черешки очистіть від пленочек.

2. М’яту і ревінь наріжте, покладіть в емальовану ємність, засипте цукром і залишити на 12-14 годин.

3. Поставте ємність на вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин.

4. Поки вариться варення, знімайте пінку і періодично перемішуючи його.

5. Гаряче варення розкладіть по банках і загорніть їх. Варення остудіть при кімнатній температурі, після цього перенесіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!