Огірки з гірчицею на зиму – 8 рецептів в банках з покроковими фото

Всі люблять смачні і апетитні закуски з маринованих овочів. Щоб зберегти огірки на зиму і зробити їх хрусткими і пікантними, ми підібрали 8 відмінних рецептів закаток з гірчицею.

Хрусткі огірки з гірчицею без стерилізації на зиму

Всю користь і свіжість огірків можна зберегти в домашніх заготовках. За цим рецептом будемо готувати прекрасні хрусткі огірки з гірчицею без стерилізації.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Огірок 1 кг
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Кріп 2 парасольки
  • Листя вишні 5 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити дуже смачні огірки з гірчицею на зиму в банках? Огірки помийте і зріжте з них кінчики. Зубчики часнику наріжте тонкими пластинками, гострий перець – кільцями.
  2. У чисті стерилізовані банки покладіть часник, перець, вишневі листя, гірчицю і парасольки кропу.
  3. Потім щільно укладіть огірки, зверху покладіть ще трохи перцю і часнику.
  4. Банки залийте окропом, залиште на 10 хвилин, прикривши кришкою. потім злийте воду в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння.
  5. Гарячий маринад влийте в банки, додайте оцет і загорніть кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити огірки на зиму з порошкової гірчицею?

У період дозрівання огірків саме час поповнювати полиці погреби новими смачними заготовками. З гірчицею огірочки будуть міцними, хрумкими і в міру гострими.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • гірчичний Порошок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

1. Огірки промийте, зріжте кінчики і розріжте їх уздовж на 4 частини.

2. Перекладіть огірки у велику миску, додайте сіль, цукор, гірчичний порошок, подрібнений часник, рослинне масло і оцет.

3. Овочі ретельно перемішайте і залиште на 3 години. Періодично перемішуйте огірки. Після закінчення відведеного часу кількість маринаду значно збільшиться.

4. Огірки розкладіть по стерилізованим банкам.

5. Влийте в банки маринад, який утворився в процесі маринування.

6. Банки з заготовками стерилізуйте в окропі протягом 15 хвилин. Потім переверніть закачування догори дном, укутайте і повністю остудіть. Зберігайте мариновані огірки в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Дуже смачні огірки із зернами гірчиці в літрових банках

Огірки в першу чергу використовуються для зимових заготовок. По цьому простому рецептом виходять дуже смачні мариновані огірки. В якості основної спеції будуть використані зерна гірчиці.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Огірки – 0,8 кг
  • Часник – 10 гр.
  • Перець чорний горошком – 2 гр.
  • Перець рожевий горошок – 1 гр.
  • Гвоздика – 1 гр.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 3/4 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кислота лимонна – 6 гр.

Процес приготування:

1. Огірки добре промийте, просушіть і зріжте кінчики з обох сторін.

2. На дно півторалітрової простерилізованій банки покладіть пору зубчиків чесноков, гвоздику, зерна гірчиці і перець горошком.

3. Потім щільно укласти огірки в банку, зверху покладіть кріп.

4. У банку влийте окріп, прикрийте банку кришкою і залиште на 5 хвилин.

5. Після цього злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Маринад доведіть до кипіння.

6. Влийте киплячий маринад в банку, загорніть її і остудіть, укривши ковдрою. Зберігайте огірки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Хрусткі огірки з гірчицею і лимонною кислотою на зиму

Хрусткі мариновані огірки взимку йдуть на ура зі смаженою картоплею або м’ясними стравами. з гірчицею і лимонною кислотою огірки виходять хрусткими з приємним кисло-солодким смаком.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Огірки – 2 кг
  • Кріп – 3 парасольки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець запашний горошком – 14 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть їх у холодній воді на 4 години.

2. В стерилізовані літрові банки викладіть підготовлений кріп, зубчики часнику, зерна гірчиці і перець горошком.

3. З огірків злийте воду, зріжте з них кінчики і викладіть в банки.

4. Кришки для закаток прокип’ятіть.

5. Банки наповніть окропом, залиште на 10 хвилин. У каструлю влийте нову воду, додайте сіль і цукор, закип’ятити маринад. Через 10 хвилин злийте воду з банок і наповніть їх маринадом, залишити на 10 хвилин. Через відведений час злийте маринад в каструлю, доведіть до кипіння і знову влийте його в банки. Також у кожну банку всипте лимонну кислоту, банки закатайте. Після того, як закачування повністю охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки з гірчицею та оцтом на зиму

Рецепт відмінною закуски з огірків. Багато хто любить хрусткі огірочки мариновані і намагаються не втрачати можливість і закочують їх на зиму з гірчицею та оцтом.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 100 гр.
  • Часник – 2 ст. л.
  • Гірчиця суха – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і зріжте кінчики.

2. Огірки розріжте на часточки.

3. Рослинне масло і оцет змішайте. Додайте в отриману суміш сіль, цукор, гірчицю і мелений перець.

4. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте його. Додайте часник в масляну масу.

5. Огірки перекладіть в миску, залийте їх підготовленим маринадом, добре перемішайте. Залиште огірки маринуватися на кілька годин при кімнатній температурі. За цей час кілька разів перемішайте овочі.

6. В стерилізовані банки розкладіть огірки, залийте їх утворився маринадом. Банки з овочами поставте в каструлю і стерилізують їх в окропі 15-20 хвилин.

7. Після стерилізації банки закупорьте чистими кришками і повністю остудіть їх. Зберігайте загортання в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як закатати різані огірки з гірчицею в банках?

Пікантний, але дуже смачний салат у вас вийде з різаних огірків. Закочені таким чином овочі можна подавати в якості окремої закуски або додавати в різні салати.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Оцет 9 % – 1 ст. л.
  • Часник – 1 ч. л.
  • Гірчиця суха – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть на годину в холодній воді. Потім промийте їх і наріжте кружечками.

2. Додайте до огірків гірчичний порошок, мелений перець і подрібнений часник, перемішайте.

3. Потім всипте цукор і сіль, влийте оцет і рослинне масло, перемішайте і залиште на пару годин.

4. Після цього перекладіть огірки разом з розсолом в каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

5. Через 10-12 хвилин огірки почнуть міняти колір. Паралельно стерилізуйте банки.

6. Розкладіть огірки по банкам, влийте розсіл, загорніть банки кришками. Укутайте загортання в теплу ковдру і дайте їм повністю охолонути. Пікантні огірочки зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні солодкі огірки на зиму з гірчицею

Серед величезної кількості всіляких рецептів смачних закаток не просто знайти свій ідеальний варіант. Хто любить погостріше, хтось посоленее або солодше. Завдяки цьому рецепту мариновані огірки будуть в міру солодкими, хрусткими і злегка пікантними.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Огірки – 1 кг
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Есенція оцтова – 1 ч. л.
  • Хрін – 1 шт.
  • Перець горошком – 14 шт.
  • Цукор – 5 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте, зріжте з них кінчики і замочіть їх у холодній воді. В стерилізовані банки розкладіть по кілька гілочок кропу, горошин перцю, зубчиків часнику, листочків смородини, хрону і вишні.

2. Потім у банки щільно розкладіть огірки.

3. Залийте банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.

4. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор, сіль і викладіть гірчицю. Закип’ятити маринад.

5. У банки влийте оцтову есенцію і киплячий маринад. Загорніть банки кришками, укутайте їх у теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте закочені огірки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків з гірчицею холодним способом

Засолювання огірків холодним способом дає відмінний результат. Овочі виходять смачними і хрусткими. Зробити такі заготовки можна просто і за невелику кількість часу.

Час готування: 1,5-2 місяці.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Огірки – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 90 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Кріп – 1 шт.
  • Листя вишні – 2-3 шт.
  • Гірчиця суха – 1 ч. л.
  • Перець гострий – 5 гр.

Процес приготування:

1. Огірки промийте, зріжте з них кінчики і замочіть в холодній воді на 2-3 години.

2. У каструлі закип’ятіть воду для розсолу і остудіть її. Банки добре помийте і стерилізуйте. Зелень вимити. В охолоджену воду додайте сіль, перемішувати до повного розчинення.

3. Розкладіть По банках кріп, листя хрону і вишні.

4. Потім у банки щільно укладіть огірки, додайте часточки часнику, пекучий перець і гірчичний порошок. Влийте в банки холодний розсіл.

5. Банки щільно закрийте кришками і поставте у холодне місце. Через 1,5-2 місяці у вас будуть чудові солоні огірки.

Приємного апетиту!