Мариновані вовнянки на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Мариновані вовнянки на зиму – це закуска, яка призведе ваші смакові рецептори в повний гастрономічний захват! Гриби, приготовлені по кожному з рецептів, наведених нижче, володіють неперевершеними смаковими характеристиками і приголомшливим ароматом, перед яким не зможе встояти навіть той, хто в принципі, не особливо любить подібні страви. Ці грибочки ідеально поєднуються з такими компонентами, як зубчики пікантного часнику, скибочками моркви і ріпчастою цибулею.

Хрусткі мариновані вовнянки на зиму

Хрусткі мариновані вовнянки на зиму – це апетитне і дуже смачна страва, яке стане для вас одним з улюблених, тому як його смакові характеристики – це щось неповторне. Для готування потрібні виключно прості компоненти і трохи вільного часу.

Інгредієнти на
1 л.

  • Вовнянки 2 кг
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Для маринаду на 1 л води:
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Гвоздика-5 бутонів
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Коріандр 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Хрусткі мариновані вовнянки на зиму готуються дуже просто. Заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на 10 годин, періодично замінюючи воду свіжою. Після закінчення часу, вовнянки ретельно промиваємо.
  2. Готуємо складові маринаду.
  3. Варимо грибочки три рази по 15 хвилин, кожен раз відкидаємо компонент на сито й обполіскуючи водою.
  4. Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль та цукровий пісок, додаємо приправи, оцет – закидаємо гриби і тримаємо на вогні ще 15 хвилин.
  5. Паралельно на дно стерильних банок викладаємо очищені і нарізані зубчики часнику.
  6. Розкладаємо вовнянки разом з маринадом по ємностей і закорковуємо. Ставимо дном вгору і обертаємо в махровий рушник до повного остигання.
  7. Остиглі закачування прибираємо в підвал або комору. Приємного апетиту!