Мариновані вовнянки на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Мариновані вовнянки на зиму – це закуска, яка призведе ваші смакові рецептори в повний гастрономічний захват! Гриби, приготовлені по кожному з рецептів, наведених нижче, володіють неперевершеними смаковими характеристиками і приголомшливим ароматом, перед яким не зможе встояти навіть той, хто в принципі, не особливо любить подібні страви. Ці грибочки ідеально поєднуються з такими компонентами, як зубчики пікантного часнику, скибочками моркви і ріпчастою цибулею.

Хрусткі мариновані вовнянки на зиму

Хрусткі мариновані вовнянки на зиму – це апетитне і дуже смачна страва, яке стане для вас одним з улюблених, тому як його смакові характеристики – це щось неповторне. Для готування потрібні виключно прості компоненти і трохи вільного часу.

Інгредієнти на
1 л.

  • Вовнянки 2 кг
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Для маринаду на 1 л води:
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Гвоздика-5 бутонів
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Коріандр 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Хрусткі мариновані вовнянки на зиму готуються дуже просто. Заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на 10 годин, періодично замінюючи воду свіжою. Після закінчення часу, вовнянки ретельно промиваємо.
  2. Готуємо складові маринаду.
  3. Варимо грибочки три рази по 15 хвилин, кожен раз відкидаємо компонент на сито й обполіскуючи водою.
  4. Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль та цукровий пісок, додаємо приправи, оцет – закидаємо гриби і тримаємо на вогні ще 15 хвилин.
  5. Паралельно на дно стерильних банок викладаємо очищені і нарізані зубчики часнику.
  6. Розкладаємо вовнянки разом з маринадом по ємностей і закорковуємо. Ставимо дном вгору і обертаємо в махровий рушник до повного остигання.
  7. Остиглі закачування прибираємо в підвал або комору. Приємного апетиту!

Мариновані вовнянки гарячим способом з оцтом

Мариновані вовнянки гарячим способом з оцтом готуються досить просто і швидко, відповідно, найскладніше – це назбирати свій кошик і гриби перебрати від сміття. В якості добавок нам потрібно лавр, рубаний часник і ароматні парасольки кропу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Волнушки – 1 кг
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 30 гр.
  • Часник подрібнений – 15 гр.
  • Листя смородини – 10 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Оцет 9% – 1-1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сухі свіжі грибочки перебираємо від сміття та листя.

Крок 2. Відварюємо вовнянки в підсоленій киплячій воді близько 10-15 хвилин, видаляючи пінку за допомогою шумівки. Потім, викидаємо гриби на друшляк і обдаємо прохолодною водою.

Крок 3.Знову викладаємо вовнянки в каструлю, заливаємо водою і додаємо спеції. Тушкуємо ще 15 хвилин, не забуваючи знімати шумівкою піну. В кінці теплової обробки вводимо оцет і перемішуємо.

Крок 4. Розподіляємо відварені гриби разом з рідиною по банкам і відразу ж закатуємо. До повного охолодження перевертаємо догори дном і закутуємо в плед.

Крок 5. Приємного апетиту!

Мариновані вовнянки з часником на зиму

Мариновані вовнянки з часником на зиму, доповнені ще й такими овочами, ріпчасту цибулю і морквяні кільця – це ароматна і шалено смачна закуска, яка приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Волнушки – 1 кг
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком ретельно перебираємо гриби, видаляємо сміття і верхній шар капелюшки.

Крок 2. Літр води кип’ятимо зі столовою ложкою солі і проварюємо вовнянки протягом 20 хвилин, знімаючи шумівкою піну.

Крок 3. Грибочки перекладаємо в друшляк, паралельно в духовій шафі стерилізуємо банки.

Крок 4. Всі необхідні овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо кружечками середньої товщини.

Крок 5. Займемося маринадом: на літр води кладемо овочеву нарізку, лавр, перець горошком, гвоздику і сіль з цукровим піском – кип’ятимо.

Крок 6. Додаємо оцет і гриби – проварюємо на протязі 15 хвилин.

Крок 7. Вміст вогнетривкої посуду розподіляємо по банкам і закатуємо під ключ. Зберігання після остигання рекомендується в холодильній камері.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Мариновані вовнянки з морквою і цибулею на зиму

Мариновані вовнянки з морквою і цибулею на зиму – це ідеальне доповнення до відвареної або смаженої картоплі, таке блюдо навіть не зажадає наявності м’ясних компонентів на вашому столі, бо ви і без того дуже швидко відчуєте відчуття насичення і прилив енергії.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Волнушки – 1,7 кг
  • Морква – 350 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Перець чорний горошком – 25 шт.
  • Гвоздика – 10 бутонів.
  • Оцет винний – 5 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і морквину, обполіскуємо водою.

Крок 2. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо моркву, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Уважно перебираємо і промиваємо гриби. Стерилізуємо банки-яким зручним способом.

Крок 4. У сотейник наливаємо воду, закидаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю і гвоздику – доводимо до кипіння.

Крок 5. Тепер додаємо овочі, гриби і оцет – повторно кип’ятимо і витримуємо на конфорці ще 5-7 хвилин.

Крок 6. Розфасовуємо вовнянки разом з рідиною і овочевим асорті по скляних ємностях, закорковуємо їх і після охолодження прибираємо в льох. Приємного апетиту!