Мариновані вовнянки на зиму – це закуска, яка призведе ваші смакові рецептори в повний гастрономічний захват! Гриби, приготовлені по кожному з рецептів, наведених нижче, володіють неперевершеними смаковими характеристиками і приголомшливим ароматом, перед яким не зможе встояти навіть той, хто в принципі, не особливо любить подібні страви. Ці грибочки ідеально поєднуються з такими компонентами, як зубчики пікантного часнику, скибочками моркви і ріпчастою цибулею.
Хрусткі мариновані вовнянки на зиму
Хрусткі мариновані вовнянки на зиму – це апетитне і дуже смачна страва, яке стане для вас одним з улюблених, тому як його смакові характеристики – це щось неповторне. Для готування потрібні виключно прості компоненти і трохи вільного часу.
Інгредієнти на
1 л.
- Вовнянки 2 кг
- Часник 1 головка
- Сіль за смаком
- Для маринаду на 1 л води:
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Оцтова есенція 1 ст. л.
- Перець духм’яний горошком 5 шт.
- Гвоздика-5 бутонів
- Лавровий лист 3 шт.
- Коріандр 1 щіпка
Процес приготування:
- Хрусткі мариновані вовнянки на зиму готуються дуже просто. Заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на 10 годин, періодично замінюючи воду свіжою. Після закінчення часу, вовнянки ретельно промиваємо.
- Готуємо складові маринаду.
- Варимо грибочки три рази по 15 хвилин, кожен раз відкидаємо компонент на сито й обполіскуючи водою.
- Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль та цукровий пісок, додаємо приправи, оцет – закидаємо гриби і тримаємо на вогні ще 15 хвилин.
- Паралельно на дно стерильних банок викладаємо очищені і нарізані зубчики часнику.
- Розкладаємо вовнянки разом з маринадом по ємностей і закорковуємо. Ставимо дном вгору і обертаємо в махровий рушник до повного остигання.
- Остиглі закачування прибираємо в підвал або комору. Приємного апетиту!
Мариновані вовнянки гарячим способом з оцтом
Мариновані вовнянки гарячим способом з оцтом готуються досить просто і швидко, відповідно, найскладніше – це назбирати свій кошик і гриби перебрати від сміття. В якості добавок нам потрібно лавр, рубаний часник і ароматні парасольки кропу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Волнушки – 1 кг
- Лист лавра – 2 шт.
- Парасольки кропу – 30 гр.
- Часник подрібнений – 15 гр.
- Листя смородини – 10 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Оцет 9% – 1-1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сухі свіжі грибочки перебираємо від сміття та листя.
Крок 2. Відварюємо вовнянки в підсоленій киплячій воді близько 10-15 хвилин, видаляючи пінку за допомогою шумівки. Потім, викидаємо гриби на друшляк і обдаємо прохолодною водою.
Крок 3.Знову викладаємо вовнянки в каструлю, заливаємо водою і додаємо спеції. Тушкуємо ще 15 хвилин, не забуваючи знімати шумівкою піну. В кінці теплової обробки вводимо оцет і перемішуємо.
Крок 4. Розподіляємо відварені гриби разом з рідиною по банкам і відразу ж закатуємо. До повного охолодження перевертаємо догори дном і закутуємо в плед.
Крок 5. Приємного апетиту!
Мариновані вовнянки з часником на зиму
Мариновані вовнянки з часником на зиму, доповнені ще й такими овочами, ріпчасту цибулю і морквяні кільця – це ароматна і шалено смачна закуска, яка приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Волнушки – 1 кг
- Часник – 2-3 зуб.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Гвоздика – 4 бутона.
- Лист лавра – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком ретельно перебираємо гриби, видаляємо сміття і верхній шар капелюшки.
Крок 2. Літр води кип’ятимо зі столовою ложкою солі і проварюємо вовнянки протягом 20 хвилин, знімаючи шумівкою піну.
Крок 3. Грибочки перекладаємо в друшляк, паралельно в духовій шафі стерилізуємо банки.
Крок 4. Всі необхідні овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо кружечками середньої товщини.
Крок 5. Займемося маринадом: на літр води кладемо овочеву нарізку, лавр, перець горошком, гвоздику і сіль з цукровим піском – кип’ятимо.
Крок 6. Додаємо оцет і гриби – проварюємо на протязі 15 хвилин.
Крок 7. Вміст вогнетривкої посуду розподіляємо по банкам і закатуємо під ключ. Зберігання після остигання рекомендується в холодильній камері.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Мариновані вовнянки з морквою і цибулею на зиму
Мариновані вовнянки з морквою і цибулею на зиму – це ідеальне доповнення до відвареної або смаженої картоплі, таке блюдо навіть не зажадає наявності м’ясних компонентів на вашому столі, бо ви і без того дуже швидко відчуєте відчуття насичення і прилив енергії.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Волнушки – 1,7 кг
- Морква – 350 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Перець чорний горошком – 25 шт.
- Гвоздика – 10 бутонів.
- Оцет винний – 5 ст. л.
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- лавровий Лист – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і морквину, обполіскуємо водою.
Крок 2. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо моркву, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 3. Уважно перебираємо і промиваємо гриби. Стерилізуємо банки-яким зручним способом.
Крок 4. У сотейник наливаємо воду, закидаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю і гвоздику – доводимо до кипіння.
Крок 5. Тепер додаємо овочі, гриби і оцет – повторно кип’ятимо і витримуємо на конфорці ще 5-7 хвилин.
Крок 6. Розфасовуємо вовнянки разом з рідиною і овочевим асорті по скляних ємностях, закорковуємо їх і після охолодження прибираємо в льох. Приємного апетиту!