Мариновані маслюки на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Мариновані маслюки на зиму – апетитне і універсальне частування для вашого столу. Соковиті і ніжні гриби чудово доповнять гарячі домашні страви. Також їх можна додавати в салати і використовувати в якості самостійної закуски. Для заготівлі використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Мариновані маслюки: простий рецепт в банках на зиму

Мариновані маслюки по простому і швидкому рецептом виходять дуже смачними. Апетитні гриби, що заготовлюються на зиму, вони послужать відмінним доповненням до вареної картоплі і пюре.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Маслюки свіжі 2 кг
  • Вода 1 л
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Лавровий лист 10 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Часник 6 зуб.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити мариновані маслюки на зиму? Гриби чистимо і знімаємо плівку з капелюшків, заливаємо водою, ретельно промиваємо. Якщо маслюки занадто великі, розрізаємо їх. Закидаємо інгредієнт в каструлю з водою і кип’ятити 20 хвилин. Зливаємо воду за допомогою сита, за бажанням гриби можна промити.
  2. В окрему каструлю наливаємо літр чистої води для маринаду, додаємо в неї сіль, цукор, пару горошин перцю, лавровий лист і даємо закипіти. Після чого у воду викладаємо маслюки і варимо на помірному вогні 25-30 хвилин. За кілька хвилин до готовності додаємо оцтову есенцію.
  3. Стерилізуємо банки. У них викладаємо залишилися лаврове листя, горошини чорного перцю. Знімаємо з лушпиння часнику і також викладаємо в кожну банку по зубчику.
  4. На спеції акуратно перелити гриби з маринадом. Заповнюємо банки до шийок.
  5. Закручуємо заготовки стерилізованими кришками і даємо банкам охолонути при кімнатній температурі.
  6. Коли банки повністю охолонуть, мариновані маслюки готові. Зберігати рекомендується в прохолодному місці.