Як правильно сушити гриби – 8 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Як правильно сушити гриби – цей запит у будь-якій пошуковій системі стає одним з найпопулярніших ще на початку травня, так як в лісах починають з’являтися перші грибочки і всі кулінари починають задаватися питанням, як же грамотно зберегти цей цінний продукт на довгі місяці для подальшого використання. У цій статті ви дізнаєтеся всі секрети і подробиці заготовок безлічі грибів: починаючи від ранніх зморшків і закінчуючи благородними видами.

Сушені гриби в духовці в домашніх умовах

Сушені гриби в духовці в домашніх умовах готуються всього лише за три години і виходять неймовірно ароматними, відповідно, чудово підходять для подальшого використання в будь-яких сферах кулінарії. В якості прикладу, ми візьмемо білі гриби – найблагородніший сорт.

Інгредієнти на
0.06 кг.

  • Білі гриби 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як правильно сушити гриби в домашніх умовах? Перебираємо свій кошик і відбираємо грибочки, підходящі для сушіння: перерослі і не дуже гарні.
  2. Озброюємося ножиком і зрізаємо зовнішню обідок ніжки, видаляємо сміття з капелюшка.
  3. Гриби нарізаємо пластинками, товщиною не більше трьох міліметрів. При необхідності позбавляємося від губчастої частини.
  4. Деко вистилаємо двома шарами марлі і розкладаємо ароматні слайсы.
  5. прогріваємо Духовку до 80-90 градусів і ставимо в неї деко, дверцята залишаємо прочиненими.
  6. Періодично перевертаючи шматочки, сушимо гриби протягом трьох годин.
  7. Готовий продукт остуджуємо і акуратно відокремлюємо від тканини.
  8. Розкладаємо гриби по контейнерах з кришкою і прибираємо в шафу на зберігання.
  9. Смачного!