Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані печериці швидкого приготування – прекрасна закуска, яка ідеально доповнює різні страви. Тут ми покажемо, як приготувати їх в домашніх умовах, по-корейськи, з часником, з цибулею в маслі, з соєвим соусом, з яблучним оцтом, в майонезі для мангала і для запікання в духовці.

Швидкий і смачний рецепт маринованих печериць в домашніх умовах

Маринад для печериць складається з води, солі, цукру, часнику, перцю, оцту, лаврового листа і рослинного масла. По даному рецепту гриби виходять в міру солоними і злегка кислими завдяки оцту.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі 500 гр.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Вода 600 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати мариновані печериці в домашніх умовах? В підходящу за розміром каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і закидаємо лавровий лист, часник з перцем. Варимо все близько 5 хвилин.
  2. Далі додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Каструлю залишаємо на плиті.
  3. За пару хвилин вливаємо 2 столові ложки оцту і рослинне масло.
  4. Печериці ретельно промиваємо під теплою водою. Головне, щоб у них не залишилося ніякого сміття і бруду.
  5. Чисті гриби кладемо в каструлю з маринадом і варимо все протягом 5-6 хвилин.
  6. За цей час знімаємо каструлю з вогню і даємо їй повністю охолонути. Тільки тоді можемо починати розкладати гриби. Відповідні скляні банки наповнюємо спочатку печерицями і зверху заливаємо розсолом. Готову закуску зберігаємо в холодильнику. Якщо ви хочете замаринувати гриби для довгого зберігання, тоді не дайте охолонути маринаду, а відразу після вимкнення вогню розкладайте гриби в стерилізовані банки, заливайте гарячим маринадом і закочуйте кришками.
  7. Даємо грибів настоятися в холодильнику близько 6 годин. Печериці подаємо до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!