Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані печериці швидкого приготування – прекрасна закуска, яка ідеально доповнює різні страви. Тут ми покажемо, як приготувати їх в домашніх умовах, по-корейськи, з часником, з цибулею в маслі, з соєвим соусом, з яблучним оцтом, в майонезі для мангала і для запікання в духовці.

Швидкий і смачний рецепт маринованих печериць в домашніх умовах

Маринад для печериць складається з води, солі, цукру, часнику, перцю, оцту, лаврового листа і рослинного масла. По даному рецепту гриби виходять в міру солоними і злегка кислими завдяки оцту.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі 500 гр.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Вода 600 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати мариновані печериці в домашніх умовах? В підходящу за розміром каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і закидаємо лавровий лист, часник з перцем. Варимо все близько 5 хвилин.
  2. Далі додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Каструлю залишаємо на плиті.
  3. За пару хвилин вливаємо 2 столові ложки оцту і рослинне масло.
  4. Печериці ретельно промиваємо під теплою водою. Головне, щоб у них не залишилося ніякого сміття і бруду.
  5. Чисті гриби кладемо в каструлю з маринадом і варимо все протягом 5-6 хвилин.
  6. За цей час знімаємо каструлю з вогню і даємо їй повністю охолонути. Тільки тоді можемо починати розкладати гриби. Відповідні скляні банки наповнюємо спочатку печерицями і зверху заливаємо розсолом. Готову закуску зберігаємо в холодильнику. Якщо ви хочете замаринувати гриби для довгого зберігання, тоді не дайте охолонути маринаду, а відразу після вимкнення вогню розкладайте гриби в стерилізовані банки, заливайте гарячим маринадом і закочуйте кришками.
  7. Даємо грибів настоятися в холодильнику близько 6 годин. Печериці подаємо до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Як приготувати мариновані печериці по-корейськи будинку?

Маринад для цього варіанту приготування грибів робиться з рослинного масла, оцту, соєвого соусу, коріандру, перцю, лаврового листа, зелені, кунжуту, часнику і солі. Такий набір інгредієнтів надає закуски пікантність і східний колорит.

Час готування: 8 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 6% – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Перець гіркий – 1 стручок.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.
  • Кунжут – 15 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби ретельно промиваємо під теплою водою, щоб позбавитися від всього бруду. Потім кладемо їх в зручну каструлю і заливаємо водою. Додаємо сіль за смаком і ставимо на великий вогонь. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити ще 20 хвилин.

Крок 2. Приступаємо до приготування маринаду. У глибоку ємність наливаємо рослинне масло, соєвий соус і оцет. Зелень петрушки дрібно нарізаємо і також додаємо в миску. Далі насипаємо коріандр, чорний перець, гіркий перець, лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Все ретельно перемішуємо і пробуємо. При необхідності додаємо сіль.

Крок 3. На суху сковороду насипати кунжут і обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Він обсмажується дуже швидко, тому важливо не перепечеться його.

Крок 4. Золотистий кунжут відправляємо до майже готового маринаду і добре перемішуємо.

Крок 5. За цей час зварилися печериці. Дістаємо їх з води за допомогою шумівки, щоб позбутися від зайвої рідини. Можна також використовувати друшляк. Перекладаємо гриби до маринаду.

Крок 6. Все ретельно перемішуємо, щоб печериці були повністю покриті маринадом.

Крок 7. Ємність з грибами накриваємо зверху кришкою або тарілкою і відправляємо в холодильник як мінімум на 8 годин. За цей час слід перемішати печериці кілька разів. Подаємо на стіл в якості закуски. Приємного апетиту!

Дуже швидкий рецепт маринованих печериць за 5 хвилин

В цьому рецепті для маринаду використовується сіль, цукор, коріандр, гвоздика, перець, часник, лавровий лист, олію і оцет. Час економиться за рахунок того, що печериці варяться одночасно з маринадом. Потрібно тільки дати грибів охолонути в холодильнику.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 6% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно промиваємо під теплою водою і ніжки підрізаємо. Більш великі гриби розрізаємо на 2 частини.Крок 2. В підходящу каструлю наливаємо воду, соняшникова олія і додаємо сіль, цукор, коріандр, гвоздику, перець, часник і лавровий лист.

Крок 3. Далі кладемо в воду помиті печериці і ставимо каструлю на великий вогонь. Даємо воді закипіти і продовжуємо варити 5 хвилин. Тепер додаємо оцет, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню.

Крок 4. Перекладаємо печериці в зручну ємність, в якій будемо зберігати гриби. Даємо їм охолонути і закуска готова до подачі. Однак краще прибрати його в холодильник, щоб гриби повністю охололи і добре промариновались.

Крок 5. Подаємо мариновані шампіньйони до столу з зеленню і цибулею. Гриби можна зберігати у холодильнику протягом тижня. Приємного апетиту!

Простий спосіб приготування маринованих печериць з часником

Для приготування маринаду нам знадобляться кріп, сіль, оцет, рослинна олія, лавровий лист, чорний перець і часник. Завдяки останньому інгредієнту печериці придбають пряний і дуже приємний смак, який буде відмінно поєднуватися з вашими улюбленими стравами.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Печериці – 1 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 6% – 120 мл
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 2 ч. л.
  • Вода – 6 ст.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. У зручній ємності змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль, лавровий лист і чорний перець. Часник пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо і додаємо до решти інгредієнтів.

Крок 2. Переливаємо маринад в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння.

Крок 3. Кріп промиваємо під прохолодною водою, сушимо, видаляємо стебла і дрібно нарізаємо.

Крок 4. До закипевшему маринаду додаємо шампіньйони і варимо все приблизно 7-10 хвилин.

Крок 5. Через деякий час знімаємо каструлю з вогню і додаємо туди кріп. Все перемішуємо і залишаємо гриби охолоджуватися.

Крок 6. Після того як печериці в маринаді охолонуть, ставимо каструлю в холодильник на ніч. Потім можна закатати гриби в банки або відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Як замаринувати печериці з цибулею в домашніх умовах?

В цьому рецепті цибулю нарізати півкільцями і замочується в оцті. Так він залишається хрустким, але в той же час солодким. Також тут використовується солодкий болгарський перець, який дає маринованою грибів приємний аромат і смак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор – 0.5 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Насіння коріандру – 0.5 ч. л.
  • Перець болгарський – 0.5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку починаємо маринувати цибулю. Спочатку очищаємо його і ріжемо на півкільця. Переміщаємо його в окрему ємність і заливаємо зверху оцтом.

Крок 2. Печериці ретельно миємо під водою, щоб позбавитися від всього бруду. Також зрізаємо кінчики на ніжках грибів. Далі беремо підходящу каструлю, наливаємо в неї воду і додаємо столову ложку солі. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вода закипить. Потім відправляємо туди гриби і варимо близько 10 хвилин. Готові печериці відкидаємо на друшляк і виливаємо розсіл. Гриби перекладаємо в окрему ємність.Крок 3. Приступаємо до приготування маринаду. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипіла, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець і коріандр. Все перемішуємо.

Крок 4. Додаємо до маринаду печериці. Дістаємо насіння з болгарського перцю і нарізаємо його соломкою. Відправляємо його до печерицям. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню.

Крок 5. Тепер додаємо до грибів маринована в оцті цибулю і перемішуємо. Потім накриваємо кришкою і даємо вмісту повністю охолонути. Далі можна розкласти печериці по баночках і поставити в холодильник.

Крок 6. Залишаємо гриби промаринуватися в холоді на ніч. Закуска готова. Приємного апетиту!

Ароматні печериці, замариновані в соєвому соусі з кунжутом

Соєвий соус в поєднанні з іншими спеціями і інгредієнтами надає грибів приємний злегка солоний смак, який ідеально вписується в це блюдо. Це прекрасна закуска, яку також можна додавати в салати та інші страви.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порції – 4.

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Насіння кунжуту – 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет яблучний – 50 мл
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Петрушка – 0.5 пучка.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для цього рецепта краще всього підійдуть печериці невеликого розміру. Гриби ретельно миємо під водою. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і перець. Доводимо до кипіння і відправляємо в воду печериці. Варимо 15 хвилин.

Крок 2. Готові печериці відкидаємо на друшляк і даємо повністю охолонути.

Крок 3. Приступаємо до приготування маринаду. В підходящу ємність додаємо рослинне масло, яблучний оцет, соєвий соус, коріандр і цукор. Петрушку дрібно рубаємо, а часник пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо і відправляємо до маринаду. Все добре перемішуємо.

Крок 4. На суху сковороду висипаємо кунжут і обсмажуємо до золотистого кольору. Важливо не перепечеться, так як він готується дуже швидко.

Крок 5. Додаємо обсмажені кунжут в ємність з маринадом і перемішуємо.

Крок 6. Нарешті додаємо остиглі печериці і ретельно перемішуємо їх з маринадом. Накриваємо ємність кришкою або тарілкою і відправляємо в холодильник настоюватися на 8 годин. Час від часу перемішуємо гриби.

Крок 7. Мариновані печериці готові. Подаємо до столу як закуску або як інгредієнт салату. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування маринованих печериць в олії

У цьому рецепті використовується оливкова олія, так як воно володіє не тільки великою кількістю корисних властивостей, але і прекрасним смаком, який ідеально підходить для маринаду. Також до нього додається тархун, лимон, паприка, часник, чорний перець, сіль і цукор.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Масло оливкове – 1.5 склянки
  • Тархун – 1 пучок.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль морська – 2 ч. л.
  • Печериці – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зубчики часнику чистимо і розрізаємо вздовж на 2 частини.Крок 2. Лимон обдаємо окропом і на дрібній тертці знімаємо з нього цедру. Потім вичавлюємо з нього сік.

Крок 3. Для цього рецепта краще використовувати невеликі печериці. Добре промиваємо гриби під водою і даємо їм висохнути.

Крок 4. На сковороді розігріваємо все оливкове масло і додаємо до нього сіль, часник, лимонну цедру. Прогріваємо на невеликому вогні приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

Крок 5. Тепер відправляємо на сковорідку печериці. Перемішуємо і даємо потомитися в маслі 2 хвилини. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо гриби до повного остужения. Коли все охолоне, перекладаємо в контейнер з кришкою. Додаємо туди ж чорний перець, паприку і лимонний сік. Все добре перемішуємо. Беремо листочки тархуну і стебла петрушки. Розминаємо їх пальцями, закріплюємо ниткою і відправляємо в маринад.Крок 6. Листя тархуну і петрушки дрібно нарізаємо і кладемо до печерицям. Перемішуємо. Закриваємо контейнер щільно закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник мінімум на добу. Краще на 2-3 дні. Протягом цього часу перевертаємо контейнер кілька разів догори дном.

Крок 7. Мариновані печериці готові. Залишився маринад можна використовувати в якості заправки до салатів або в інших стравах. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт маринованих печериць з яблучним оцтом

Цей варіант маринованих грибів готується дуже швидко і просто. Яблучний оцет надає незвичайний смак і аромат, який чудово вписується в маринад.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Оцет яблучний – 70 гр.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 7 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо під теплою водою і зрізаємо нижню частину ніжки. Якщо гриби занадто великі, то розрізаємо їх на кілька частин. Маленькі печериці варимо цілком.

Крок 2. Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес.Крок 3. В підходящу каструлю кладемо печериці, дрібно нарізаний часник, гвоздику, чорний перець, лавровий лист, яблучний оцет, цукор і сіль.

Крок 4. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь. Через кілька хвилин гриби пустять воду. Варимо їх на середньому вогні приблизно 5 хвилин. У процесі все перемішуємо пару раз.

Крок 5. Готові печериці перекладаємо з каструлі в зручну ємність і даємо охолонути. Закуска готова. Перед подачею можна додати до грибів нарізану ріпчасту цибулю і рослинне масло. Приємного апетиту!

Як смачно замаринувати печериці в майонезі для мангалу?

Маринад складається з дуже простих інгредієнтів: майонез, сіль, лимонний сік і часник. Однак з нього виходять чудові гриби, приготовлені на мангалі, які стануть гідним конкурентом шашлику з м’яса.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо під холодною проточною водою. Ніжки підрізаємо, а капелюшки кладемо в миску або пакет, в якому будуть маринуватися гриби.Крок 2. В зручну ємність кладемо майонез, додаємо сіль і свіжовичавлений лимонний сік. Все перемішуємо.

Крок 3. Потім дрібно ріжемо часник або пропускаємо через прес і додаємо до майонезу. Добре перемішуємо. При бажанні можна будь-яку зелень дрібно нарізати і також надіслати її до маринаду.

Крок 4. В печерицях робимо невеликі отвори з допомогою виделки. Так гриби краще промаринуются. Відправляємо їх до маринаду і ретельно перемішуємо, щоб він покривав кожен гриб. Маринуємо мінімум 15 хвилин, але краще залишити на пару годин.

Крок 5. Тепер нанизуємо печериці на шампури.Крок 6. Готуємо гриби на мангалі приблизно 15 хвилин. Вугілля повинні бути добре прогріті. Шампури періодично обертаємо, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовність перевіряємо, відрізавши невеликий шматочок від гриба. Подаємо готові печериці зі свіжими овочами або соусом. Приємного апетиту!

Як самостійно замаринувати печериці для запікання в духовці?

Краще за все запікати ці гриби цілком. Так вони не втратять свій смак і аромат. В маринад входять часник, бальзамічний винний оцет, олію, спеції, сіль і перець. Таким чином гриби виходять дуже ароматними та смачними. Вони стануть прекрасним доповненням до основної страви.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Печериці – 800 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Бальзамічний винний оцет – 40 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.
  • Трави прованські – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо і даємо висохнути на паперовому рушнику. При необхідності зрізаємо нижню частину ніжки. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Беремо відповідну ємність і кладемо туди часник, олія, бальзамічний оцет, сіль, перець, хмелі-сунелі і прованські трави.

Крок 2. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшов однорідний соус.

Крок 3. Печериці перекладаємо в глибоку ємність і заливаємо їх маринадом. Перемішуємо, щоб кожен гриб був покритий соусом. Залишаємо промаринуватися на 20 хвилин.Крок 4. Тепер перекладаємо гриби в форму, в якій будемо запікати. Духовку розігріваємо до 200оС і готуємо печериці приблизно 15 хвилин.

Крок 5. Під час готування, іноді помішуємо гриби, щоб вони рівномірно запікалися. Готові печериці подаємо як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!