Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Рубець яловичий відварний

Рубець яловичий відварний при бажанні зможе приготувати кожен. Підготовка не стільки складна, скільки довга. Саме тому зайняті господині не хочуть возитися з дешевим субпродуктом. Моє ставлення до страви спочатку теж було з часткою скептицизму, а тепер переросло у симпатію.

Час готування – 14 год 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 1 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 2 л

Для підливи:

  • Морква – 400 гр.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Вже оброблений рубець гарненько обмийте у воді. Поділіть на частини. Складіть в ємність для варіння. Влийте воду і оцет, посоліть, вимочуйте 8 годин. Розчин прибере специфічний запах.

Крок 2. Злийте воду, залийте новою водою. Закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Влийте воду. Посоліть, додайте лаврушку, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 5 годин, не забуваючи прибирати шумівкою піну.

Крок 3. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Заготівлю наріжте соломкою. Оранжевий коренеплід очистіть від шкірки овочечисткою. Крупно порубаєте. Ріпчасту цибулю і часник обшелушите, довільно подрібніть. Інгредієнти об’єднайте в сковорідці, додавши сметану і обидва види перцю. Тушкуйте до м’якості овочів. Але не перетримайте, тому овочі повинні зберегти форму і хрусткості.

Крок 4. Страва з відварної тельбуха розкладіть по порціях, прикрасьте листочками зелені. Гурмани і експериментатори з радістю скуштують це частування, а захопленню не буде меж. Високобілкове ніжне страва відмінно підходить для пізнього прийому їжі. У страви, неодмінно знайдуться поціновувачі.

Крок 5. Не бійтеся нового, експериментуйте, харчуйтеся цікаво і різноманітно, при цьому, не витрачаючи багато коштів. Приємного насолоди!