Хаш з яловичого рубця
Хаш з яловичого рубця являє собою ситне блюдо, яке прийнято відносити до кавказької кухні. Ароматний суп найчастіше подають на сніданок, тому готують його з вечора. Хаш має цілющі властивості і рятує вранці після бурхливо проведеного вечора, знімаючи наслідки похмілля.
Час готування – 4 год 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Рубець яловичий – 600 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть вже оброблений рубець. Очищений напівфабрикат гарненько обмийте у воді, при необхідності розморозьте.
Крок 2. Поділіть на частини і складіть в ємність для варіння. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 3 години.
Крок 3. Зберіть потрібні овочі та зелень.
Крок 4. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Заготівлю наріжте соломкою.
Крок 5. Оранжевий коренеплід і картоплю очистіть від шкірки овочечисткою. Крупно порубаєте.
Крок 6. Часник подрібніть, як вам подобається, попередньо обшелушив. Гострий перець промийте і нарубаєте кільцями, видаливши насіння.
Крок 7. Петрушку і кріп сполосніть і порубаєте.
Крок 8. Соломку з рубця поверніть в бульйон.
Крок 9. Слідом закиньте коренеплоди і варіть до готовності.
Крок 10. Перевірте готовність коренеплодів, закиньте перець чилі і рубаний часник. Відрегулюйте смак спеціями.
Крок 11. Посипте зеленню і вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.
Крок 12. Запашний хаш розділіть на порції. Приємного насолоди!