Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Хаш з яловичого рубця

Хаш з яловичого рубця являє собою ситне блюдо, яке прийнято відносити до кавказької кухні. Ароматний суп найчастіше подають на сніданок, тому готують його з вечора. Хаш має цілющі властивості і рятує вранці після бурхливо проведеного вечора, знімаючи наслідки похмілля.

Час готування – 4 год 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Рубець яловичий – 600 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть вже оброблений рубець. Очищений напівфабрикат гарненько обмийте у воді, при необхідності розморозьте.

Крок 2. Поділіть на частини і складіть в ємність для варіння. Влийте воду, закип’ятіть і вилийте бульйон, промийте тельбух і повторіть всі дії ще два рази. Влийте воду. Посоліть, закип’ятіть, мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою 3 години.

Крок 3. Зберіть потрібні овочі та зелень.

Крок 4. Зварений субпродукт дістаньте і остудіть. Заготівлю наріжте соломкою.

Крок 5. Оранжевий коренеплід і картоплю очистіть від шкірки овочечисткою. Крупно порубаєте.

Крок 6. Часник подрібніть, як вам подобається, попередньо обшелушив. Гострий перець промийте і нарубаєте кільцями, видаливши насіння.

Крок 7. Петрушку і кріп сполосніть і порубаєте.

Крок 8. Соломку з рубця поверніть в бульйон.

Крок 9. Слідом закиньте коренеплоди і варіть до готовності.

Крок 10. Перевірте готовність коренеплодів, закиньте перець чилі і рубаний часник. Відрегулюйте смак спеціями.

Крок 11. Посипте зеленню і вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.

Крок 12. Запашний хаш розділіть на порції. Приємного насолоди!