Суп з рубцем яловичим
Суп з рубцем яловичим готується просто, якщо користуватися цим рецептом. У цьому варіанті я використовую вже готовий консервований рубець. Якщо використовувати продукт в неприготовленном вигляді, процес значно збільшиться за часом. Якщо ви, як і я, за економію часу і за просту домашню кухню без всяких заморочок, беріть консервований рубець.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рубець консервований – 0,5 банки.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Винний оцет – 1 ст. л.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний гострий – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Цибуля ріпчаста і зубки часнику обшелушите. Очищену цибулину нарубаєте, як вам подобається. У яскравого, соковитого перцю приберіть нутрощі і поріжте тонкими скибочками.
Крок 2. Розкрийте банку консервованого рубця. Якщо немає консровів, зваріть свіжий рубець з вечора. Відправте в каструлю, налийте трохи води і прогрійте при середній температурі.
Крок 3. Очищений часник нарубаєте.
Крок 4. Помідори вимийте і обдайте окропом, зніміть шкірку. Можна використовувати томати з банки.
Крок 5. Очищений помідор довільно нарубаєте.
Крок 6. Рубець посипте хмелі-сунелі, двома видами перцю, паприкою і куркумою.
Крок 7. Влийте винний оцет. У мене винний оцет на часнику. При відсутності такого використовуйте інший оцет – рисовий, яблучний або виноградний.
Крок 8. До прогрітому рубцю відправте яскраві овочі. При необхідності долийте гарячу воду або бульйон, якщо є в наявності.
Крок 9. Закип’ятіть, тушкуйте, поки овочі не дійдуть до готовності, посоліть за смаком. Зніміть пробу, якщо потрібно, відрегулювати смак.
Крок 10. Вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.
Крок 11. Запашний суп розділіть на порції, посипте рубаною зеленню. Цей суп хороший після свят, щоб позбутися від переїдання і похмільного стану.
Крок 12. Приємного насолоди!