Страви з яловичого рубця (тельбуха) – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп з рубцем яловичим

Суп з рубцем яловичим готується просто, якщо користуватися цим рецептом. У цьому варіанті я використовую вже готовий консервований рубець. Якщо використовувати продукт в неприготовленном вигляді, процес значно збільшиться за часом. Якщо ви, як і я, за економію часу і за просту домашню кухню без всяких заморочок, беріть консервований рубець.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рубець консервований – 0,5 банки.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля ріпчаста і зубки часнику обшелушите. Очищену цибулину нарубаєте, як вам подобається. У яскравого, соковитого перцю приберіть нутрощі і поріжте тонкими скибочками.

Крок 2. Розкрийте банку консервованого рубця. Якщо немає консровів, зваріть свіжий рубець з вечора. Відправте в каструлю, налийте трохи води і прогрійте при середній температурі.

Крок 3. Очищений часник нарубаєте.

Крок 4. Помідори вимийте і обдайте окропом, зніміть шкірку. Можна використовувати томати з банки.

Крок 5. Очищений помідор довільно нарубаєте.

Крок 6. Рубець посипте хмелі-сунелі, двома видами перцю, паприкою і куркумою.

Крок 7. Влийте винний оцет. У мене винний оцет на часнику. При відсутності такого використовуйте інший оцет – рисовий, яблучний або виноградний.

Крок 8. До прогрітому рубцю відправте яскраві овочі. При необхідності долийте гарячу воду або бульйон, якщо є в наявності.

Крок 9. Закип’ятіть, тушкуйте, поки овочі не дійдуть до готовності, посоліть за смаком. Зніміть пробу, якщо потрібно, відрегулювати смак.

Крок 10. Вимкніть конфорку, перемішайте і залиште настоятися під кришкою.

Крок 11. Запашний суп розділіть на порції, посипте рубаною зеленню. Цей суп хороший після свят, щоб позбутися від переїдання і похмільного стану.

Крок 12. Приємного насолоди!