Рубані курячі котлети з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Курячі рубані котлети з сиром і зеленню

Курячі рубані котлети з сиром і зеленню – блюдо, яке надовго залишиться у вашій пам’яті. Вони дуже смачні, зовсім не сухі, незважаючи на те, що за основу береться куряча грудка. Про всі тонкощі приготування читайте в нашому чудовому рецепті.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,8 кг
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень можна взяти будь-яку: кріп, зелена цибуля, стрілки часнику або петрушку.

Крок 2. Куряче філе наріжте дуже дрібними кубиками і перекладіть нарізку в об’ємну миску, де будете вимішувати фарш для котлет.

Крок 3. Розбийте в миску до м’яса чотири курячі яйця, викладіть майонез, всипте сіль і мелений чорний перець. Можна додати свої улюблені спеції. За допомогою ложки перемішайте масу. Прикрийте миску кришкою або плоскою тарілкою і приберіть в холодильник на пару годин.

Крок 4. Твердий сир натріть на тертці або наріжте дрібними кубиками. Очищені головки цибулі і зубчики часнику наріжте в довільному порядку також дуже дрібненько. Зелень порубаєте.

Крок 5. Всі інгредієнти подрібнені додайте рубаний фарш безпосередньо перед смаженням.

Крок 6. Прогрійте чавунну сковороду на сильному вогні, далі влийте на розігріту поверхню рослинне масло. За допомогою столової ложки викладайте курячий фарш і формуйте невеликі плоскі котлетки. Смажте на помірному вогні 3-5 хвилин з кожного боку. Вони повинні добре підрум’янитися зовні і пропектися всередині. Подавайте рубані курячі котлети з сиром і зеленню відразу після приготування. Приємного апетиту!