Курячі котлети з майонезом
Курячі котлети з майонезом – не найскладніше блюдо, яке можна приготувати з м’яса. Крім того, що котлети можна подати в гарячому вигляді з гарніром з вареної каші або картопляного пюре, їх можна використовувати у приготуванні домашніх міні-бургерів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Куряче філе – 0,6 кг
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Майонез – 40-60 гр.
- Сіль поварена – 3 щіпки.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Олія соняшникова без запаху – для смаження.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожене куряче філе промийте під краном, промокніть паперовими серветками, зачистіть від пленочек. Потім наріжте м’ясо дуже дрібними шматочками. Перекладіть подрібнену курячу грудку в миску.
Крок 2. Зелень кропу і цибулі промийте проточною водою, просушіть. Потім поріжте її гострим ножем і додайте до м’яса.
Крок 3. Шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими отворами. Його також відправте в миску з майбутнім фаршем.
Крок 4. Також розбийте до вже подрібненим інгредієнтів обидва курячих яйця, викладіть майонез, всипте борошно і сіль за смаком. Добре перемішайте масу руками.
Крок 5. Попередньо просушіть сковороду на сильному вогні. Потім зменшіть нагрів і влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте невеликі порції рубленого фаршу на розігріту поверхню. Котлети будуть плоскими. Смажте з одного боку 3-5 хвилин.
Крок 6. Потім акуратно переверніть котлети і готуйте до рум’яної скориночки з іншого боку.
Крок 7. Готові рубані курячі котлети з сиром промокніть від надлишків олії на паперових рушниках.
Крок 8. Курячі котлетки з сиром відмінно поєднуються з гарніром з картоплі або інших овочів. Приємного апетиту!