Рубані курячі котлети з сиром і сметаною
Рубані курячі котлети з сиром і сметаною – апетитне і поживне блюдо для всієї родини. Котлетки мають дуже ніжну текстуру і натуральний смак. З картопляним пюре, гречаною кашею або тушкованими овочами ви отримаєте смачне збалансоване блюдо для обіду або вечері.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 5 гр.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Сметана 20 % – 40 гр.
- Масло рослинне без запаху – 15 мл
- Борошно пшеничне – 25 гр.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть основні інгредієнти в зазначеній кількості, порції спецій і солі можна регулювати на свій розсуд.
Крок 2. Філе вагою приблизно 300 грам обмийте під краном, промокніть паперовими рушниками і дуже дрібно наріжте.
Крок 3. Плавлений сирок натерти на крупній тертці. Щоб це було робити зручніше, заздалегідь покладіть сир на кілька хвилин у морозилку. Подрібнене куряче філе і сир перекладіть в миску.
Крок 4. До подрібненим інгредієнтів розбийте куряче яйце.
Крок 5. Невеликий зубчик часнику очистіть і пропустіть через прес прямо в миску з іншими інгредієнтами. Також додайте пару столових ложок сметани.
Крок 6. У рубаний курячий фарш всипте борошно, перемішайте масу.
Крок 7. Фарш посоліть, і приправте за смаком, добре перемішайте ще раз.
Крок 8. Можна переходить до смаження. Прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло. Великою ложкою викладайте курячий фарш і формуйте плоскі котлетки. Смажте їх з одного боку 4-5 хвилин. Потім переверніть їх і доведіть до готовності з з іншого боку.
Крок 9. Готові курячі котлети перекладіть на паперові серветки, і промокніть їх від надлишків олії.
Крок 10. Рубані курячі котлети готові, залишилося підібрати до них гарнір. Приємного апетиту!