Рубані курячі котлети з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами

Рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами – відмінне м’ясне блюдо. Незважаючи на те, що м’ясо та інші продукти нарізати дрібними шматочками, готові котлети відмінно тримають форму і не розвалюються. Помідори і сир, безсумнівно, надають соковитості і роблять смак страви таким оригінальним.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка очищена – 0,6 кг
  • Помідори – 0,2 кг
  • Цибуля біла ріпчаста – 0,2 кг
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Кухонна сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Кефір 2,5 % – 50 мл
  • Борошно – 60 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку розморозьте, зніміть шкіру, звільнити від кісток і плівки. Помідори помийте і відміряйте всі інші необхідні інгредієнти.

Крок 2. Одну велику або кілька дрібних головок ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння. Наріжте овоч дрібними кубиками. Потім обсмажте нарізку на рослинному маслі протягом 5-7 хвилин до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 3. Візьміть важкий і дуже гострий ніж. Наріжте курячу грудку дуже дрібними кубиками. Перекладіть подрібнене м’ясо в загальну миску.

Крок 4. До подрібненого курячого філе додайте обсмажену ріпчасту цибулю, перемішайте.

Крок 5. У миску до м’ясної маси додайте обидва курячих яйця і влийте жирний кефір, добре перемішайте.

Крок 6. Додайте рубаний фарш борошно, приправте його меленим перцем і посоліть за смаком. Ще раз все добре перемішайте.

Крок 7. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і відправте його в холодильник на півгодини. Після цього ви побачите, що фарш став густим і в’язким.

Крок 8. Через півгодини поставте на вогонь сковорідку, прогрійте її поверхню. Влийте рослинне масло. Викладайте тісто за допомогою столової ложки, формуйте невеликі круглі котлетки. Смажте їх по парі хвилин з кожного боку.

Крок 9. Смажені котлети викладіть на паперові серветки, щоб вони увібрали в себе залишки масла.

Крок 10. Увімкніть духовку, щоб вона встигла прогрітися до 190-200 градусів. Котлетки розкладіть на деку або інший жароміцної формі.

Крок 11. Помідори наріжте тонкими кружальцями. Розкладіть скибочки помідорів по котлет.

Крок 12. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.

Крок 13. Надішліть заготовки в духовку на 8-10 хвилин, щоб сир розплавився, і утворилася золотава скоринка. Перед подачею рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами посипте рубаною зеленню. Приємного апетиту!