Рубані курячі котлети з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем

Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем можна приготувати на буденний обід або вечерю. Вони ніжні, смачні і відмінно насичують. На обід можна подати їх з картопляним пюре, на легкий вечеря – з овочевим салатом або соусом.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Куряче філе – 0,4 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • будь-якої жирності Сметана – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне без запаху – 1-1,5 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти, зазначені у списку.

Крок 2. Курне філе наріжте дуже дрібними кубиками за допомогою гострого ножа.

Крок 3. Очищену головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками. Кріп обполосніть водою і дрібно порубаєте.

Крок 4. Шматочок твердого сиру наріжте кубиками. Щоб трохи заощадити час просто натріть його на тертці.

Крок 5. Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній об’ємної мисці, додати крохмаль, сметану і куряче яйце. Отриману масу посоліть, і приправте меленими спеціями за смаком.

Крок 6. Рубаний фарш приберіть на півгодини в холодильник для стабілізації.

Крок 7. Поставте на вогонь сковорідку. На суху поверхню влийте трохи рослинного масла. Для однієї котлети набирайте одну столову ложку фаршу, викладайте масу на розігріту поверхню і формуйте невеликі котлетки. Смажте котлети з двох сторін на помірному вогні кілька хвилин.

Крок 8. Подавайте рубані котлети з курячої грудки з сиром відразу після приготування з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!