Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем
Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем можна приготувати на буденний обід або вечерю. Вони ніжні, смачні і відмінно насичують. На обід можна подати їх з картопляним пюре, на легкий вечеря – з овочевим салатом або соусом.
Час готування – 0,5 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Куряче філе – 0,4 кг
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- будь-якої жирності Сметана – 3 ст. л.
- Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
- Масло рослинне без запаху – 1-1,5 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 2 гілки.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть всі продукти, зазначені у списку.
Крок 2. Курне філе наріжте дуже дрібними кубиками за допомогою гострого ножа.
Крок 3. Очищену головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками. Кріп обполосніть водою і дрібно порубаєте.
Крок 4. Шматочок твердого сиру наріжте кубиками. Щоб трохи заощадити час просто натріть його на тертці.
Крок 5. Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній об’ємної мисці, додати крохмаль, сметану і куряче яйце. Отриману масу посоліть, і приправте меленими спеціями за смаком.
Крок 6. Рубаний фарш приберіть на півгодини в холодильник для стабілізації.
Крок 7. Поставте на вогонь сковорідку. На суху поверхню влийте трохи рослинного масла. Для однієї котлети набирайте одну столову ложку фаршу, викладайте масу на розігріту поверхню і формуйте невеликі котлетки. Смажте котлети з двох сторін на помірному вогні кілька хвилин.
Крок 8. Подавайте рубані котлети з курячої грудки з сиром відразу після приготування з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!