Анкл бенс з кабачків на зиму – 8 найсмачніших рецептів салату з покроковими фото

Анкл бенс з кабачків з морквою і цибулею

Анкл бенс з кабачків з морквою і цибулею досить популярний у нашій родині. Салат простий в приготуванні і дуже смачний. Доступні продукти перетворюються в неймовірно апетитний десерт, який подобається багатьом. Спробувавши одного разу, заготівля назавжди оселиться в зимовому арсеналі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Продукти промийте і почистіть.

Крок 2. Яскравий соковитий коренеплід пошкрябайте і порубаєте. М’ясисті помідори розділіть на часточки, вирізати плодоніжку. Цибуля обшелушите і крупно порубаєте.

Крок 3. Перець звільнити від насіння і перетинок, крупно наріжте. Яблука крупно порубаєте, видаливши серцевину. Почистіть часник. В даній ситуації нарізка не має значення, так як продукти будуть подрібнюватися.

Крок 4. Підготовлену нарізку перекрутіть до однорідності. Соус вийде досить густим, так і треба. При варінні кабачки дадуть ще рідину.

Крок 5. У дорослих екземплярів кабачків зніміть шкіру, видаліть нутрощі. Молоді овочі з м’якою шкіркою не вимагають очищення. Промиті кабачки нарубаєте. Метод нарізки на смак кінцевого результату не відіб’ється.

Крок 6. Соус перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Додайте якісну томатну пасту. Посоліть, додайте цукор. Помістіть на конфорку і варіть 25 хвилин.

Крок 7. Перевертайте шматочки так, щоб вони рівномірно просочилися апетитним соусом, і заготівля не підгоріла. В кінці влийте оцет. Закип’ятіть і зніміть з плити.
Крок 8. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликої тари використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Киплячій закускою заповніть чисті банки.

Крок 9. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Такий баночки достатньо для одного прийому їжі. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!