Анкл бенс з кабачків з помідорами
Анкл бенс з кабачків з помідорами виглядає дивовижно. Яскраві інгредієнти в сукупності перетворюються в кулінарне божевілля. Овочі зберігають чудову хрусткость. Я готую Анкл бенс не перший раз, з кожним разом збільшуючи кількість порцій. Заготівля розходиться, як щойно спечені пиріжки.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- очищені Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Помідори – 700 гр.
- Масло рослинне – 130 мл
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет яблучний – 30 мл
- Паприка мелена – 3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки промийте. З дорослих екземплярів видаліть шкірку економкою, видаліть насіння і волокнисту масу. Молоді овочі з м’якою шкіркою в очищенні не потребують. Кабачки порубаєте квадратиками. Перекладіть в товстостінну посуд для варіння. Влийте рослинне масло.
Крок 2. Очищену цибулю настругайте четвертинками. Перекладіть до кабачків.
Крок 3. У вимитих перців вийміть насіння і перетинки, крупно наріжте.
Крок 4. Помідори обшпарте окропом і перекладіть в крижану воду. М’якоть подрібніть занурювальним приладом. Томатну масу влийте до овочів.
Крок 5. Посоліть, посластите. Приправити паприкою.
Крок 6. Помістіть на конфорку і варіть 45 хвилин після закипання. Не забувайте розмішувати, щоб заготовка не підгоріла. В кінці влийте яблучний оцет, закип’ятіть і вимкніть конфорку.
Крок 7. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом, для невеликих баночок використовують мікрохвильовку або пар. Киплячим салатом заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закупорьте заготовки.
Крок 8. Коли ошатні закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!